avatar

Marina Ivašić Kos

Sveučilište u Rijeci - Odjel za informatiku


CROSBI Profil CROSBI Profil: 17011 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 229324
ORCID ORCID: 0000-0002-1940-5089 Google Scholar ID Google Scholar ID: 67pN1k8AAAAJ WoS Researcher ID WoS Researcher ID: S-7896-2018 Scopus Author ID Scopus Author ID: 35179693300

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Marina Ivašić-Kos izvanredna je profesorica i zamjenica pročelnice Odjela za informatiku i voditeljica Laboratorija za računalni vid, virtualnu i proširenu stvarnost AIRI centra Sveučilišta u Rijeci. Doktorirala je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2012. godine.
Sudjelovala je na više poslovnih i istraživačkih projekata, kao i nekoliko ICT COST, Erasmus+ i EU-HKO projekata. Voditeljica je nacionalnog istraživačkog projekta koji se bavi automatskim raspoznavanjem aktivnosti sportaša i istraživačica na projektu nadzora ponašanja grupa ljudi, oba financirana od Hrvatske zaklade za znanost. Vodi projekt koji financira Sveučilište u Rijeci i nacionalni projekt za razvoj karijere mladih doktora znanosti.
Njezini istraživački interesi uključuju umjetnu inteligenciju, računalni vid, predstavljanje znanja i meko računarstvo. Svoja istraživanja izlagala je na brojnim konferencijama i časopisima. Članica je tematskog odbora MDPI Journal of Imaging, panela HRZZ za projekte znanstvene suradnje, većeg broja tehničkih povjerenstava međunarodnih znanstvenih konferencija te recenzentica velikog broja konferencija i visoko citiranih časopisa.

Nema dodanih područja i polja znanosti.

Tehničke znanosti

Računarstvo (2.09)

Društvene znanosti

Informacijske i komunikacijske znanosti (5.04)

neizrazita logika, meko računarstvo, detekcija objekata, raspoznavanje akcija, duboko učenje, umjetna inteligencija, strojno učenje, računalni vid, Umjetne nuronske mreže
Nema dodanih institucija.

(2008. - .) Sveučilište u Rijeci - Odjel za informatiku

Nema dodanih izobrazbi. Nema dodanih izobrazbi.
Nema dodanih nagrada i priznanja. Nema dodanih nagrada i priznanja.
Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font