avatar

Suzana Marjanic

Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb


CROSBI Profil CROSBI Profil: 16330 MZO Matični broj znanstvenika MZO Matični broj znanstvenika: 219880

Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE

Suzana Marjanić (r. 1969) radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena savjetnica, gdje ostvaruje interese iz kulturne i kritičke animalistike, teorije mita i rituala te izvedbenih studija. Godine 1993. diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije kao jednopredmetnu grupu znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala 1997. godine radom Kontekstualnost Krležinih "Davnih dana" te doktorirala na temi Mitsko u usmenoknjiževnom – tragom Nodilove re/konstrukcije "stare vjere" Srba i Hrvata 2002. godine.
Objavila je 3 autorske knjige: knjigu Glasovi “Davnih dana”: transgresije svjetova u Krležinim zapisima 1914–1921/22 (Naklada MD, 2005), Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Školska knjiga, Udruga Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, 2014) i knjigu Topoi hrvatskoga performansa: lokalna vizura (Durieux, 2017).
Suurednica je 6 zbornika radova: s A. Zaradijom Kiš uredila je Kulturni bestijarij (2007) i Književnu životinju: kulturni bestijarij 2 (2012), s M. Hameršak Folklorističku čitanku (2010), s I. Pricom Mitski zbornik (2010), s B. Koštićem Krležin EU/ropski furiosum (2016) i s G. Đurđevićem Ekofeminizam: između ženskih i zelenih studija (2020.).
Nastavna djelatnost:
Vanjska je suradnica (predavačica) Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru, Poslijediplomskoga studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Odsjeka za kroatologiju na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.
Nagrade:
Za knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga): Godišnja nagrada Hrvatske sekcije AICA i Državna nagrada za znanost.


Bibliografija (u prilogu):
https://www.bib.irb.hr/pretraga?operators=and|suzana%20marjani%C4%87%7Ctext|profile&report=1

https://www.ief.hr/znanstvenici/suzana-marjanic/

Nema dodanih institucija.

(1996. - .) Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb

Nema dodanih izobrazbi. Nema dodanih izobrazbi.
Nema dodanih nagrada i priznanja.

(1995) Državna nagrada za znanost (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) - Za knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga): Godišnja nagrada Hrvatske sekcije AICA i Državna nagrada za znanost.

Nema dodanih aktivnosti. Nema dodanih aktivnosti.

Svi radovi

Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font