
Sunčica Beluhan
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb



Za prikaz radova s mogućnošću filtriranja te izvoza podataka kliknite OVDJE
Biotehničke znanosti
Biotehnologija (4.04)
(1990. - .) Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Sveučilište ili veleučilište
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
2001. - 2022.
Hrvatska
Dr. biotehničkih znanosti
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
1995. - 2001.
Hrvatska
Mr. biotehnologije
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
1989. - 1995.
Hrvatska
Dip. Ing. biokemijskog inženjerstva
(2022) ARCA (Hrvatska zajednica inovatora) - Brončana medalja za inovaciju "Proizvodnja kombuche i bakterijske nanoceluloze iz povrtnih ostataka"
(2021 - trenutna) Redovita profesorica, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(2011 - 2021) Izvanredna profesorica, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(2006 - 2011) Docent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
-
1.Enzimska hidroliza celulozne biomase, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Perspektive i izazovi u industrijskoj biotehnologiji, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Metode predobrade lignocelulozne biomase za povećanje prinosa bioplina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Utjecaj mikrobioloških i tehnoloških parametara na kemijski sastav i senzorska svojstva kombuche, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Gljive: Nutritivni, mineralni i bioaktivni sastojci, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.SIROVINE I IZVORI KEMIJSKIH ELEMENATA KORIŠTENI ZA HRANJIVE PODLOGE U INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.BAKTERIJSKA NANOCELULOZA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.BIOSINTEZA I KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJENE U STATIČNIM UVJETIMA U SOKU OD BOROVNICA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.PRIMJENA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE (BNC) U BIOTEHNOLOGIJI I BIOMEDICINI, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.NUTRITIVNI I ZDRAVSTVENI UČINCI SASTOJAKA I METABOLITA NASTALIH FERMENTACIJOM KOMBUCHA NAPITKA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.USPOREDBA KINETIKE SINTEZE BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJEM U KOMPLEKSNIM I KEMIJSKI DEFINIRANIM HRANJIVIM PODLOGAMA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.ANTIMIKROBNA AKTIVNOST, ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET I NASTAJANJE ORGANSKIH KISELINA NASTALIH TIJEKOM FERMENTACIJE VOĆNOG VODENOG KEFIRA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST I UKUPNI FENOLI EKSTRAKATA MEDICINSKE GLJIVE Ganoderma lucidum, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.FERMENTACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST VODENIH KEFIRNIH ZRNACA, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Energijska vrijednost i stabilnost boje tijekom ubrzanog starenja raznih vrsta craft piva, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST GLJIVE Ganoderma lucidum, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.BIOSINTEZA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJEM KOKULTURE VODENIH KEFIRNIH ZRNACA I KOMBUCHE U KOKOSOVOJ VODI, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.NUTRITIVNA VRIJEDNOST I ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA GLJIVE Amanita caesarea U RAZLIČITIM STADIJIMA ZRELOSTI PLODNIH TIJELA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.BIOKEMIJSKA I ANTIMIKROBNA KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE CELULOZE UZGOJENE U ZELENOM ČAJU, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.MIKROSTRUKTURNA, BIOKEMIJSKA I ANTIMIKROBNA KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE CELULOZE UZGOJENE U ČAJU CRVENOG GRMA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.UTJECAJ Al2+ i Cd2+ IONA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.BIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.ću združene kulture osmofilnih kvasaca i bakterija octene kiseline, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.HPLC ODREĐIVANJE SFINGOZINA I SFINGANINA U SERUMU KAO POTENCIJALNIH BIOMARKERA METABOLIČKOG SINDROMA, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.UČINAK IZVORA UGLJIKA NA BIOTRANSFORMACIJU KOMBUCHE, NASTAJANJE ORGANSKIH KISELINA I SINTEZU BAKTERIJSKE CELULOZE, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.FERMENTACIJA KOZJEG, PIROVOG I SOJINOG MLIJEKA S DODATKOM VANILIJE NACIJEPLJENIH KEFIRNIM ZRNCIMA, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA I STABILNOST BOJE CRVENOG PIVA, RUŽIČASTOG VINA I RUŽIČASTOG PJENUŠCA, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.BIOTRANSFORMACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST KOMBUCHA NAPITAKA OD ARONIJE, KADULJE I LISTA MASLINE, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Antioksidacijska svojstva i stabilnost boje tijekom ubrzanog i normalnog starenja tamnih piva, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Fermentacija rižinog, bademovog, kravljeg i lješnjakovog mlijeka nacijepljenih kefirnim zrncima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.FERMENTACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST KOMBUCHA ČAJA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.UTJECAJ MINERALNIH GNOJIVA NA FIZIOLOŠKE I MORFOLOŠKE PROMJENE STANICA ALGE Euglena gracilis, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.UTJECAJ TEŠKIH METALA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.USPOREDBA MORFOLOŠKIH I FIZIOLOŠKIH PROMJENA U ALGI Euglena gracilis TIJEKOM IZLAGANJA Ni2+ I Ag2+ IONIMA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.UTJECAJ Ca2+ I Cr6+ IONA NA FOTOTAKSIJU ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.UTJECAJ TEŠKIH METALA NA NAKUPLJANJE PROLINA I PALMELA STADIJ ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.KEMIJSKI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST JESTIVIH SAMONIKLIH GLJIVA Albatrellus pes-caprae, Armillaria mellea I Amanita caesarea, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.FLOKULACIJSKA, MORFOLOŠKA I FIZIOLOŠKA SVOJSTVA PIVSKIH KVASACA Saccharomyces uvarum WT I Saccharomyces pastorianus NCYC 975, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Usporedba antioksidacijske aktivnosti polifenola iz piva i vina, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.NUTRITIVNA I ZDRAVSTVENA SVOJSTVA PIVA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.ANTIOKSIDANSI IZ SAMONIKLIH GLJIVA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.UTJECAJ DETERDŽENATA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.UDJEL UKUPNIH FENOLA I ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA SLADOVINA PRIPRAVLJENIH OD PILSNER, MÜNCHENSKOG I KARAMELNOG JEČMENOG SLADA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.USPOREDBA UDJELA POLIFENOLA I ANTIOKSIDACIJSKOG KAPACITETA TIJEKOM UBRZANOG I PRIRODNOG STARENJA PIVA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.KVANTIFICIRANJE FIZIOLOŠKE AKTIVNOSTI I FLOKULACIJSKE SPOSOBNOSTI KVASCA Saccharomyces uvarum, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.USPOREDNA PROCJENA NUTRITIVNIH, ANTIOKSIDACIJSKIH I ANTIMIKROBNIH SVOJSTAVA GLJIVA Lentinus edodes, Agrocybe aegerita, Pleurotus ostreatus I Pleurotus citrinopileatus, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Nutritivna i antioksidativna svojstva kultiviranih gljiva Pleurotus ostratus I Pleurotus citrinopileatus, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.USPOREDBA KEMIJSKOG SASTAVA I BIOAKTIVNIH SASTOJAKA GLJIVA Agrocybe aegerita I Lentinus edodes, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.UTJECAJ SASTAVA PROTEINA SAMONIKLIH GLJIVA HRVATSKE NA INTENZITET UMAMI OKUSA, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.KOFLOKULACIJA NEFLOKULENTNIH STANICA KVASCA Saccharomyces cerevisiae S FLOKULENTNIM STANICAMA Saccharomyces uvarum, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.FIZIOLOŠKA AKTIVNOST KVASCA Saccharomyces uvarum NAKON ODGORČAVANJA S TVEENOM 80, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.KEMIJSKI SASTAV I UMAMI OKUS SAMONIKLIH HRVATSKIH GLJIVA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.KVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.FLOKULACIJSKA SPOSOBNOST KVASCA Saccharomyces uvarum TIJEKOM DOVIRANJA PIVA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Fizikalno-kemijske, mikrobiološke i senzorske analize svijetlog piva, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.FIZIOLOŠKA AKTIVNOST I OPTIMIRANJE AUTOLIZE ODGORČENOG PIVSKOG KVASCA Saccharomyces cerevisiae, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Preživljavanje i agregacija kvasca Saccharomyces cerevisiae nakon ultrazvučne dezintegracije, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.AGREGACIJA STANICA KVASCA Saccharomyces uvarum PODVRGNUTIH TRETMANU PULSNIM ULTRAZVUKOM, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Fiziološka aktivnost kvasca Saccharomyces uvarum nakon odgorčavanja s Tweenom 80, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Fiziološka aktivnost odgorčenog kvasca Saccharomyces uvarum nakon ultrazvučne dezintegracije, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Optimiranje uvjeta autolize biomase pivskog kvasca za proizvodnju okusnih supstancija, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.PROČIŠĆAVANJE I STABILNOST 5'-FOSFODIESTERAZE IZ SLADNIH KLICA, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.KONTROLNO – ANALITIČKA, MIKROBIOLOŠKA I SENZORSKA OCJENA PIVA, 2006., diplomski rad, Prehrambena tehnologija, Karlovac
-
64.Karakterizacija 5'-fosfodiesteraze iz sladnih klica, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Utjecaj ultrazvučne dezintegracije na agregaciju i učinkovitost autolize pivskog kvasca Saccharomyces uvarum, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Optimalizacija autolize pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae za proizvodnju okusnih 5'-ribonukleotida, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Karakterizacija djelomično pročišćene 5'- fosfodiesteraze iz sladnih klica, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.
Trenutno nema povezanih zapisa s profilom.