Pronađeno 17 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Potencijal mikroinkapsulacije u proizvodnji sireva (SIR JE IN) (EK-KF-KK.01.1.1.04.0058))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Vinceković, Marko; Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabija; Jurić, Slaven; Vlahoviček Kahlina, Kristina; Sopko Stracenski KatarinaEncapsulation and release kinetics of rennet from alginate/chitosan-based microparticles // 57th CROATIAN AND 17th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON AGRICULTURE / Antunović, Zvonko ; Majić, Ivana (ur.).
Osijek: Grafika d.o.o., 2022. str. 269-269 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Zdolec, Nevijo; Kiš, MartaAntimicrobial properties of food enterococci // Lactic Acid Bacteria in Food Biotechnology. Innovations and Functional Aspects, Applied Biotechnology Reviews / Ray, Ramesh ; Paramithiotis, Spiros ; de Carvalho Azevedo, Vasco Ariston ; Montet, Didier (ur.).
Amsterdam, Oxford, Cambridge: Elsevier, 2022. str. 195-203 -
3.Shihabi, Mario; Lukić, Boris; Čubrić-Čurik, Vlatka; Brajković, Vladimir; Oršanić, Milan; Ugarković, Damir; Vostry, Luboš; Čurik, InoIdentification of selection signals on the X-chromosome in East Adriatic sheep: A new complementary approach // Frontiers in genetics, 13 (2022), 887582, 13 doi:10.3389/fgene.2022.887582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Oštarić, Fabijan; Antunac, Neven; Cubric-Curik, Vlatka; Curik, Ino; Jurić, Slaven; Kazazić, Snježana; Kiš, Marta; Vinceković, Marko; Zdolec, Nevijo; Špoljarić, Jasminka; Mikulec, NatašaChallenging Sustainable and Innovative Technologies in Cheese Production: A Review // Processes, 10 (2022), 3; 529, 30 doi:10.3390/pr10030529 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Zdolec, NevijoIntroduction to Special Issue: Study of Microbiological Safety in the Food Chain // Processes, 10 (2022), 1; 149, 3 doi:10.3390/pr10010149 (međunarodna recenzija, uvodnik, ostalo)
-
6.Zdolec, Nevijo; Bogdanović, Tanja; Severin, Krešimir; Dobranić, Vesna; Kazazić, Snježana; Grbavac, Jozo; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Kiš, MartaBiogenic Amine Content in Retailed Cheese Varieties Produced with Commercial Bacterial or Mold Cultures // Processes, 10 (2022), 1; 10, 10 doi:10.3390/pr10010010 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Janda, Rea; Ukić, Šime; Mikulec, Nataša; Vitale, KsenijaBisphenol A – an Environmental and Human Threat // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 86 (2021), 295-304 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Škof, KristinaPrimjena infracrvene spektrofotometrijske metode u procjeni patvorenja mlijeka dodatkom Na-bikarbonata, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Pajač, Lucija; Kiš, Marta; Kazazić, Snježana; Zdolec, NevijoCharacterization and selection of Lactococcus lactis strains from ewe's milk as potential cheese starter culture // Book of Abstract of the 9th International Congress Veterinary Science and Profession / Brkljača Bottegaro, Nika ; Lukač, Maja ; Zdolec, Nevijo ; Vrbanac, Zoran (ur.).
Zagreb, 2021. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kiš, Marta; Kolačko, Ivana; Zdolec, NevijoUnprocessed milk as a source of multidrug-resistant Staphylococcus aureus strains // Acta veterinaria (Brno), 90 (2021), 3; 357-363 doi:10.2754/avb202190030357 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kiš, Marta; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Mikulec, Nataša; Zdolec, NevijoPotencijal mikroinkapsulacije u sirarstvu: odabir autohtone mljekarske kulture za Paški sir // Zbornik radova Znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2021.
Vodice, Hrvatska, 2021. str. 363-370 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Oštarić, Fabijan; Čurik, Ino; Mikulec, Nataša; Bittante Giovanni; Čubrić Čurik, Vlatka; Brajković, Vladimir; Ferenčaković, Maja; Držaić, Ivana; Antunac, NevenIdentifikacija genetskih varijacija koje utječu na koagulacijska svojstva mlijeka paške ovce // Dan doktorata biotehničkog područja 2021. / Ivanković, A ; Lučić Beljo, Ružica ; Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, 2021. str. 112-114 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
13.Kazazić, Snježana; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Ljubić, Tihana; Bilić, Branka; Mikulec, NatašaComparison of GC and NIR spectra as a rapid tool for food fraud detection: Case of butter adulteration with different fat types // Journal of food processing and preservation, 45 (2021), 9; e15732, 12 doi:10.1111/jfpp.15732 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pajač, LucijaKarakterizacija sojeva Lactococcus lactis izoliranih iz ovčjeg mlijeka i odabir potencijalne sirarske kulture, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Jurić, Slaven; Jurić, Marina; Režek Jambrak, Anet; Vinceković, MarkoTailoring Alginate/Chitosan Microparticles Loaded with Chemical and Biological Agents for Agricultural Application and Production of Value-Added Foods // Applied Sciences, 11 (2021), 9; 4061, 34 doi:10.3390/app11094061 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Marijan, Marijan; Boras, Anita; Udiković Kolić, Nikolina; Vinceković, MarkoEncapsulation of two fermentation agents, Lactobacillus sakei and calcium ions in microspheres // Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 197 (2021), 111387, 11 doi:10.1016/j.colsurfb.2020.111387 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Vinceković, Marko; Čubrić Čurik, Vlatka; Zdolec, Nevijo; Kazazić, SnježanaPresentation of the Project “Potential of microencapsulation in cheese production” (KK.01.1.1.04.0058) // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 14-14 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)