Pregled po znanstveniku: Manuela Zadravec (MB: 324252)
-
1.A study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2019), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Plijesni s površine tradicionalnih fermentiranih kobasica proizvedenih na području Slavonije // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek, 2019. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Detection of ochratoxigenic moulds in traditional Croatian sausages // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek, 2019. str. 100-100 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Cyclopiazonic acid producers in dry-fermented sausages // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno-istraživačkog skupa Hranom do Zadravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek i Tuzla: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2019. str. 108-108 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
5.ANTIMIKROBNA REZISTENCIJA APATOGENIH BAKTERIJA U HRANI ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA // Zbornik radova Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2019 / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: HRVATSKA VETERINARSKA KOMORA, VETERINARSKI FAKULTET U ZAGREBU, HRVATSKI VETERINARSKI INSTITUT, 2019. str. 239-245 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Identification of moulds from Croatian honey // Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 11 (2019), 6; 571-576 doi:10.3920/QAS2019.1546 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Biološka detoksifikacija mikotoksina: dosadašnje spoznaje i budući aspekti // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 39-46 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Mikotoksini aflatoksini i okratoksini – prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 2; 186-197 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Mikrobiološka analiza meda s identifikacijom plijesni // Veterinarska stanica, 50 (2019), 2; 107-113 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Ochratoxin A in Traditional Meat Products from Croatian Households // International Reasearch Conference Proceedings 2019
Prag, Češka, 2019. str. 538-538 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Starch in horse diet improves feces microbiota, in vitro digestibility of fiber and dry matter // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 918-930 doi:/10.5513/JCEA01/19.4.2114 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Fungal contamination of Croatian honey // Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality 'Food Life Cycle' Archives of Industrial Hygiene and Toxicology / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2018. str. 55-55 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Molekularna identifikacija kvasaca izoliranih iz mliječnih proizvoda // Zbornika sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 93-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Utjecaj spola teladi na razinu stresa pri ranom odbiću // Zbornik sažetaka - 43. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 26-27 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Isolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 4; 581-589 doi:10.17113/ftb.56.04.18.5707 (međunarodna recenzija, prethodno priopcenje, znanstveni)
-
16.Characterisation of Croatian honey by physicochemical and microbiological parameters with mold identification // Journal of food safety, 38 (2018), 5; 1-6 doi:10.1111/jfs.12492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Whale Poaching Detection Based on Microscopic Characteristics of Bottlenose Dolphins’ (Tursiops truncatus) Bone Fragments // Aquatic Mammals, 43 (2018), 5; 519-528 doi:10.1578/am.44.5.2018.519 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Analytical methods used for the authentication of food of animal origin // Food chemistry, 246 (2018), 6-17 doi:10.1016/j.foodchem.2017.11.007 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Co-occurrence of ochratoxin A and citrinin in unprocessed cereals established during a three-year investigation period // Food additives & contaminants. Part B-Surveillance, 11 (2018), 1; 20-25 doi:10.1080/19393210.2017.1389994 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Koncentracija gljivica u zraku objekta pri podnom načinu držanja tovnih linija hibrida brojlera // Proceedings & Abstracts, 10th international scientific/professional conference / Mijić, P. ; Ranogajec, Lj. (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2017. str. 38-39 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
21.Mikološki profil nesukladnih uzoraka meda // Knjiga sažetaka 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Drago Šubarić, Midhat Jašić (ur.).
Osijek i Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 90-90 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
22.Co-occurrence of Fusarium mycotoxins in organically produced cereal-based products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 069-069 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Mould contamination of Dalmatian and Istrian prosciutto as protected Croatian meat products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 165-165 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Mogućnost brze identifikacije kvasaca i plijesni FTIR spektrometrijom // Veterinarski dani 2017 / Harapin, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Zagreb, 2017. str. 119-124 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopćenje, stručni) -
25.Kemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 4; 309-316 (domaća recenzija, članak, znanstveni)