Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Jasmina Ranilović

28508

Jasmina

Ranilović

dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Primjena zamjena za sol u razvoju mliječnih namaza i sireva sa smanjenim udjelom natrija suradnik
Naziv Akcije
Keser, Irena; Tomić-Obrdalj, Helena; Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka Salty Taste Perception in the Elderly Is an Important Determinant of Sodium Intake // Proceedings, 91, 145. 2024. str. 1-2 doi: https://doi.org/10.3390/proceedings2023091145
Tomić-Obrdalj, Helena Utjecaj pojačavanja okusa hrane začinima na unos soli u starijoj populaciji / Keser, Irena; Ranilović, Jasmina (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2023
Cvetković, Tanja Dobivanje i karakterizacija ulja sjemenki hrvatskih sorti paprike Capsicum annuum l. te njegova primjena u prehrambenoj industriji i gastronomiji / Ranilović, Jasmina; Jokić, Stela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2023
Kučić Grgić, Dajana ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Ranilović, Jasmina Development of biodegradable polymer materials and their application in packaging. Split, 2023. str. 1-1
Tomić-Obrdalj, Helena ; Keser, Irena ; Ranilović, Jasmina ; Palfi, Marina ; Gajari, Davorka ; Cvetković, Tanja The use of herbs and spices in sodium-reduced meals enhances saltiness and is highly accepted by the elderly // Food quality and preference, 105 (2023), 1-11. doi: 10.1016/j.foodqual.2022.104789
Ljubičić, Marija ; Matek Sarić, Marijana ; Klarin, Ivo ; Rumbak, Ivana ; Colić Barić, Irena ; Ranilović, Jasmina ; Dželalija, Boris ; Sarić, Ana ; Nakić, Dario ; Djekic, Ilija et al. Emotions and Food Consumption: Emotional Eating Behavior in a European Population // Foods, 12 (2023), 1, 26. doi: 10.3390/foods12040872
Kušević, Tihomir Proizvodnja ulja iz sjemenki paprike dvostupanjskom ekstrakcijom / Aladić, Krunoslav ; Ranilović, Jasmina (mentor); Marija Banožić (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2022
Cvetković, Tanja ; Ranilović, Jasmina ; Jokić, Stela Quality of Pepper Seed By-Products: A Review // Foods, 11 (2022), 5; 748, 16. doi: 10.3390/foods11050748
Gajari, Davorka ; Rumbak, Ivana ; Ranilović, Jasmina ; Tomić-Obrdalj, Helena Application of a salt substitute in bitter taste suppression and toward better acceptance of cruciferous vegetables in diet // Appetite, 173 (2022), 105996, 11. doi: 10.1016/j.appet.2022.105996
Ljubičić, Marija ; Matek Sarić, Marijana ; Klarin, Ivo ; Rumbak, Ivana ; Colić Barić, Irena ; Ranilović, Jasmina ; EL-Kenawy, Ayman ; Papageorgiou, Maria ; Vittadini, Elena ; Cernelić Bizjak, Maša et al. Motivation for health behaviour: A predictor of adherence to balanced and healthy food across different coastal Mediterranean countries // Journal of functional foods, 91 (2022), 1-11. doi: 10.1016/j.jff.2022.105018
nije evidentirano
Naziv Uloga Akcije
Salt substitute composition and use thereof (EP3349594 ) izumitelj/i