Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Đurđica Ačkar

9437

Đurđica

Ačkar

prof. dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda voditelj
Izluženi repini rezanci – od nusproizvoda do vrijedne sirovine u razvoju nutritivno obogaćenih proizvoda voditelj
Upotreba nusproizvoda prehrambene industrije u proizvodnji obogaćenih i funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda i poluproizvoda voditelj
Praćenje utjecaja ekstruzije na udio hidroksimetilfurfurala i akrilamida u snack proizvodima s dodatkom nusproizvoda prehrambene industrije voditelj
Primjena kakaove ljuske u proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću voditelj
Primjena plinske plazme i ultrazvuka u postupcima modifikacije škroba suradnik
Unapređenje i standardizacija procesa proizvodnje vina i rakija od jabuka suradnik
Liofilizacija slavonskog meda u cilju proširenja njegove primjene voditelj
Mogućnost primjene bezglutenskih žitarica u proizvodnji kukuruznih snack proizvoda i modificiranih brašna suradnik
Potencijal primjene destilacijskog ostatka iz proizvodnje rakije od jabuka za proizvodnju prirodnih modificiranih škrobova suradnik
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije za razvoj funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva suradnik
Unapređenje i standardizacija postupka proizvodnje vina i rakija od meda suradnik
Standardizacija postupka proizvodnje i izrada specifikacija za voćne rakije i likere proizvedene na području Osječko-baranjske županije suradnik
Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci suradnik
Razvoj novih proizvoda na bazi gljive bukovače suradnik
Iskorištavanje taloga koji nastaje kao nusproizvod u proizvodnji hladno prešanog ulja lješnjaka u izradi krem-proizvoda voditelj
Oleogelovi kao nutritivno poboljšanje čokolade i krem-proizvoda voditelj
Razvoj različitih polugotovih smjesa na bazi eko-žitarica proizvedenih na području Osječko-baranjske županije suradnik
Primjena eko-žitarica proizvedenih na području Osječko-baranjske županije u razvoju novih ekstrudiranih proizvoda suradnik
Ekspandirane žitarice kao dodana vrijednost poljoprivrednoj proizvodnji OBŽ voditelj
Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane suradnik
Naziv Akcije
Zahorec, Jana; Šoronja-Simović, Dragana; Petrović, Jovana; Šereš, Zita; Sterniša, Meta; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Smole Možina, Sonja Application of Plant Ingredients for Improving Sustainability of Fresh Pasta // Sustainability, 16 (2024), 1; 209, 12. doi: 10.3390/su16010209
Jozinović, Antun; Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Benšić, Mirta; Babić, Jurislav; Barišić, Veronika; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago Nutritionally Valuable Components and Heat-Induced Contaminants in Extruded Snack Products Enriched with Defatted Press Cakes // Molecules, 29 (2024), 4; 791, 13. doi: 10.3390/molecules29040791
Lončarić, Ante; Gotal Skoko, Ana-Marija; Kovač, Tihomir; Skendrović Babojelić, Martina; Fruk, Goran; Šarkanj, Bojan; Sulyok, Michael; Krska; Rudolf; Šubarić, Drago et al. Impact of chemical parameters on patulin contamination in traditional and commercial apple cultivars // Zbornik sažetaka 59. hrvatskog i 19. međunarodnog simpozija agronoma. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2024. str. 241-241
Kovač, Mario; Ravnjak, Boris; Šubarić, Drago; Vinković, Tomislav; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Šarić, Antonija; Ocelić Bulatović, Vesna; Jozinović, Antun Isolation and characterization of starch from different potato cultivars grown in Croatia // Applied sciences (Basel), 14 (2024), 2; 909, 12. doi: 10.3390/app14020909
Kajić, Nikolina ; Babić, Jurislav ; Jozinović, Antun ; Šubarić, Drago ; Ačkar, Đurđica ; Miličević, Borislav ; Lončarić, Ante ; Kovač, Mario ; Lončarić, Zdenko The chemical properties of corn extrudates enriched with agrofortified wheat // 58th Croatian & 18th international symposium on agriculture Book of abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 201-201
Barišić, Veronika ; Icyer, Necattin Cihat ; Akyil, Saniye ; Toker, Omer Said ; Flanjak, Ivana ; Ačkar, Đurđica Cocoa based beverages – Composition, nutritional value, processing, quality problems and new perspectives // Trends in food science & technology, 132 (2023), 65-75. doi: 10.1016/j.tifs.2022.12.011
Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun Chocolate – in-between the health and hedonism // 14th International Scientific and Professional Conference With food to health : Book of abstracts. Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2023. str. 13-13
Nikolić, Ivana; Petrović, Jovana; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šereš, Zita; Dokić, Ljubica; Šoronja-Simović, Dragana et al. The Influence of Starch Sweeteners on Functional Properties of Cellulose Fat Mimetics: Rheological and Textural Aspects // Polymers, 15 (2023), 14; 2982, 13. doi: 10.3390/polym15142982
Kovač, Mario; Šakić, Katarina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Kajić, Nikolina; Jozinović, Antun Properties of starch pastes and gels of different potato varieties // 14th International Scientific and Professional Conference With food to health : Book of abstracts. Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2023. str. 86-86
Lamešić, Sandra Primjena različitih vrsta karboksimetil celuloze na svojstva instant kakao napitaka s dodanom kakaovom ljuskom / Ačkar, Đurđica (mentor); Barišić, Veronika (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2022
Naziv Uloga Akcije
Laboratorijski mlin IKA M20 odgovorna osoba
Uređaj za određivanje sjaja površine čokolade odgovorna osoba
Vibrirajući stol s rešetkom za čokoladu odgovorna osoba
nije evidentirano