Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Mirela Kopjar

2816

Mirela

Kopjar

prof. dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Trehaloza: poboljšanje kvalitete proizvoda na bazi voća voditelj
Malina: sirovina za pripremu funkcionalnih dodataka hrani voditelj
Membranski procesi: Utjecaj koncentriranja na aromatične i fenolne spojeve u crnom vinu suradnik
Izrada specifikacija za odabrane začine i eterična ulja od aromatičnog bilja proizvedene na području Osječko-baranjske županije suradnik
Formuliranje, priprema i testiranje biopolimernih gelova kao nositelja bioaktivnih i hlapljivih komponenata u inovativnim funkcionalnim proizvodima voditelj
Vlakna i proteini kao osnova za razvoj novih bioaktivnih dodataka hrani voditelj
Mogućnost primjene kupine u proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednosti voditelj
Funkcionalni želirani proizvodi na bazi aronije voditelj
Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane suradnik
Naziv Akcije
Kopjar, Mirela; Raucher, Drazen; Lila, Mary Ann; Šimunović, Josip Anti-Glioblastoma Potential and Phenolic Profile of Berry Juices // Processes, 12 (2024), 2; 242, 12. doi: 10.3390/pr12020242
Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Mesić, Josip; Drenjančević, Mato; Kujundžić, Toni; Marković, Tanja; Kopjar, Mirela; Aroma Profile of Merlot Red Wine Stored in Stainless-Steel Tanks and Wooden Barrels with Different Toasting Methods // Foods, 13 (2024), 1; 45, 29. doi: 10.3390/foods13010045
Buljeta, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Pichler, Anita; Šimunović Josip; Kopjar, Mirela Extraction of Dietary Fibers from Plant-Based Industry Waste: A Comprehensive Review // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 16; 9309, 19. doi: 10.3390/app13169309
Buljeta, Ivana ; Pichler, Anita ; Šimunović, Josip ; Kopjar, Mirela Beneficial Effects of Red Wine Polyphenols on Human Health: Comprehensive Review // Current issues in molecular biology, 45 (2023), 2; 782-798. doi: 10.3390/cimb45020052
Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Mesić, Josip; Pichler Dubravko; Kopjar, Mirela; Changes in trace elements content of Cabernet Sauvignon and Merlot red wines during aging in different wine vessels // 14. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja : zbornik sažetaka. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2023. str. 116-116
Magdić, Damir; Vidas, Klara; Kopjar, Mirela; Moslavac, Tihomir; Horvat, Daniela Determination of Homogenity of Truffle Distribution in Cheese Using Digital Image Analysis // 14. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja : zbornik sažetaka. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2023. str. 88-88
Ćorković, Ina ; Rajchl, Aleš ; Škorpilova, Tereza ; Pichler, Anita ; Šimunović, Josip ; Kopjar, Mirela Evaluation of Chokeberry/Carboxymethylcellulose Hydrogels with the Addition of Disaccharides: DART-TOF/MS and HPLC-DAD Analysis // International journal of molecular sciences, 24 (2023), 1; 448, 16. doi: 10.3390/ijms24010448
Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Kelemen, Vanja; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip Dairy-Protein-Based Aggregates as Additives Enriched with Tart Cherry Polyphenols and Flavor Compounds // Foods, 2023 (2023), 12; 2104, 16. doi: 10.3390/foods12112104
Zengin, Gokhan; Yagi, Sakina; Kopjar, Mirela; Ćorković , Ina; Uba, Abdullahi Ibrahim; Yildiztugay, Evren; Kumarf, Sathish; Rengasamy, Kannan RR; AlDhaheri, Yusra; Eid, Ali H A comparative study on chemical profiles and biological activities of different extracts of three Verbascum species from Turkey: In vitro, in silico and network pharmacological approaches. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology // Biocatalysis and agricultural biotechnology, 52 (2023), 102834, 13. doi: 10.1016/j.bcab.2023.102834
Kopjar, Mirela; Vukoja, Josipa; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip Formulation and Stability of Cellulose Particles Enriched with Phenolic Acid // Polish journal of food and nutrition sciences, 73 (2023), 4; 322-331. doi: 10.31883/pjfns/174434
Naziv Uloga Akcije
Cary 60 odgovorna osoba
Spektrometar FTIR-ATR odgovorna osoba
Chroma meter CR-400 odgovorna osoba
Analizator teksture TA-XT plus odgovorna osoba
Diferencijalni motridbeni kalorimetar 822 odgovorna osoba
Liofilizator Alpha 1-4 LSC odgovorna osoba
Uređaj za vakuum pakiranje EVP 45 FG odgovorna osoba
Vakuum sušionik VS-50 SC odgovorna osoba
nije evidentirano