Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Tea Bilušić

3083

Tea

Bilušić

prof. dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Antioksidacijska svojstva, bioraspoloživost i utjecaj polifenola iz biljaka Capparis spinosa L. i Crithmum maritimum L. na proces apoptoze određenih tumorskih stanica voditelj
Antioksidacijski sastojci i inhibitori kolinesteraza iz aromatičnog bilja suradnik
Biljke kao izvor bioaktivnih sumporovih spojeva te njihova sposobnost hiperakumulacije metala suradnik
Biljke kao izvor bioaktivnih sumporovih spojeva te njihova sposobnost hiperakumulacije metala voditelj
Utjecaj primjene modificirane atmosfere i sorte na kvantitativan i kvalitativan sastav fenolnih sekoiridoida iz ekstra djevičanskog maslinovog ulja tijekom perioda čuvanja voditelj
Lipidni, fenolni i genetski profil maslina autohtonih sorti Oblice, Levantinke, Buhavice i Drobnice pri radnom i produženom periodu berbe voditelj
Povećanje stabilnosti i stupnja bioraspoloživosti odabranih fitokemikalija primjenom različitih tehnika unosa i matematičkog modeliranja u in vitro modelu probave voditelj
Jačanje kompetitivnosti proizvodnje maslinovog ulja na području Mediterana kroz razvoj i primjenu inovativnih tehnologija u preradi i kontroli kvalitete maslinovog ulja s ciljem isticanja njegovog zdravstvenog aspekta voditelj na ustanovi
Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja vanjski suradnik
Povećanje stabilnosti i stupnja bioraspoloživosti odabranih fitokemikalija primjenom različitih tehnika unosa ("delivery systems") i matematičkog modeliranja u in vitro modelu probave voditelj
Naziv Akcije
Bilušić, Tea; Šola, Ivana; Čikeš Čulić, Vedrana Identification of Flavonoids, Antioxidant and Antiproliferative Activity of Aqueous Infusions of Calendula officinalis L., Chelidonium majus L., Teucrium chamaedrys L. and Alchemilla vulgaris L. // Food technology and biotechnology, 62 (2024), 1; 49-58. doi: 10.17113/ftb.62.01.24.8175
Soldo, Barbara; Bilušić, Tea; Giacometti, Jasminka; Ljubenkov, Ivica; Čikeš Ćulić, Vedrana; Bratanić, Andre; BoškoviĆ, Perica; Šola, Ivana; Ilić, Krunoslav A Comparative Study of Oleuropein Extraction from Wild Olive Leaves (Olea europea subsp. oleaster, Hoffmanns. & Link), Its Gastrointestinal Stability, and Biological Potentia // Applied sciences (Basel), 14 (2024), 1; 869, 14
Vrca, Ivana Utjecaj metoda ekstrakcije na biološku aktivnost i in vitro gastrointestinalnu stabilnost glukozinolata i njihovih razgradnih produkata iz odabranih bljaka reda Brassicales / Bilušić, Tea (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2022
Vrca, Ivana ; Šćurla, Josipa ; Kević, Nives ; Burčul, Franko ; Čulić, Vedrana Čikeš ; Bočina, Ivana ; Blažević, Ivica ; Bratanić, Andre ; Bilušić, Tea Influence of isolation techniques on the composition of glucosinolate breakdown products, their antiproliferative activity and gastrointestinal stability of allyl isothiocyanate // European food research and technology, 248 (2022), 2; 567-576. doi: 10.1007/s00217-021-03903-x
Vrca, Ivana ; Ramić, Dina ; Fredotović, Željana ; Smole Možina, Sonja ; Blažević, Ivica ; Bilušić, Tea Antiproliferative and antimicrobial activities of essential oil and extract from Tropaeolum majus L. altum seeds vs. their isothiocyanate content // CEFood Congress Book "Food, technology, and nutrition for healthy people in a healthy environment". 2022. str. 213-213
Liović, Nikolina ; Čikeš-Čulić, Vedrana ; Fredotović, Željana ; Krešić, Greta ; Bilušić, Tea The effect of processing techniques on the antiproliferative activity of blueberry phenolics before and after in vitro digestion // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 1; e16140, 9. doi: 10.1111/jfpp.16140
Kević, Nives ; Restović, Ivana ; Kurić, Laura ; Bočina, Ivana ; Bilušić, Tea ; Vrca, Ivana Expression of the enzyme myrosinase type 1 in the root, the stem and the leaves of the plant nasturtium (Tropaeolum majus L.) // 16th Multinational Congress on Microscopy, 16MCM, Book of abstracts. 2022. str. 229-230
Ramić, Dina ; Vrca, Ivana ; Bilušić, Tea ; Smole Možina, Sonja Kapucinka (Tropaeolum majus L.) - obetaven vir protiglivnih učinkovin Mikrobiolog.si, 2 (2022), 3; 15-20
Vrca, Ivana ; Ramić, Dina ; Fredotović, Željana ; Smole Možina, Sonja ; Blažević, Ivica ; Bilušić, Tea Chemical composition and biological activity of essential oil and extract from the seeds of Tropaeolum majus L. var. altum // Food technology and biotechnology, 60 (2022), 4; 7667, 22. doi: 10.17113/ftb.60.04.22.7667
Radinović, Leah Određivanje in vitro i ex vivo gastrointestinalne stabilnosti glukozinolata iz bijele i smeđe gorušice primjenom simuliranog dvofaznog modela probave / Bilušić, Tea (mentor); Vrca, Ivana ; Đulović, Azra (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2021
nije evidentirano
nije evidentirano