Pregled po znanstveniku: Mate Bilić (MB: 134161)
-
1.PREDICTION OF HESPERIDIN CONTENT IN ORANGE PEEL EXTRACT USING ARTIFICIAL NEURAL NETWORK MODEL // ECCE12 & ECAB5 Book of Abstracts
Firenca, Italija, 2019. str. 1141-1142 doi:10.3303/BOA1901 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
2.Extraction of bioactive components from tobacco industry waste // Book of Abstract of the 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., 2018. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Ultrasound-assisted extraction of phenolic components from tobacco waste // Book of abstracts 17th Ružička days "Today Science-Tomorrow Industry" / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2018. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Cold atmospheric plasma assisted extraction of bioactive components from cocoa shell // 23rd International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2018
Prag, 2018. 1114, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Third generation snack products enriched with defatted hemp cake // 7th International Dietary Fibre Conference 2018 Book of Abstracts
Beč: ICC – International Association for Cereal Science and Technology, 2018. str. 137-137 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Supercritical CO2 extraction of oil from rose hips (Rosa canina L.) and cornelian cherry (Cornus mas L.) seeds // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 197-205 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Mogućnosti primjene ekstrakcije superkritičnim CO2 u obradi nusproizvoda prehrambene industrije biljnoga podrijetla // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 19-38 -
8.Corn snack products improved with defatted pumpkin oilseed cake // 31st EFFoST International Conference
Sitges, Španjolska, 2017. P1.101, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Supercritical CO2 extraction of oil from rose hip (Rosa canina L.) and cornelian cherry (Cornus mas L.) seeds // Book of abstract of 10th International Scientific and Professional Conference „With food to health“ / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 131-131 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.SC-CO2 extraction of Vitex agnus-castus L. fruits: the influence of pressure, temperature and water presoaking on the yield and GC-MS profiles of the extracts in comparison to the essential oil composition // Journal of supercritical fluids, 123 (2017), 50-57 doi:10.1016/j.supflu.2016.12.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.The effect of drying method and sample preparation on supercritical CO2 extraction of grape seed oil // "With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference
Osijek, Hrvatska, 2016. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Supercritical CO2 extraction and hydrodestillation of Helichrysum italicum flowers // Natural resources, green technology & sustainable development : book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ... [et al.] (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2016. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.The impact of extraction methods on the isolation of pharmacologically active compounds from Vitex agnus-castus - a review // International Journal of Pharmaceutical Research and Allied Sciences, 5 (2016), 4; 15-21 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Optimization of Supercritical CO2 Extraction of Helichrysum italicum Dried Flowers by Response Surface Methodology: GC-MS Profiles of the Extracts and Essential Oil // Separation science and technology, 51 (2016), 18; 2925-2931 doi:10.1080/01496395.2016.1237967 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Optimization of supercritical CO2 extraction of grape seed oil using response surface methodology // International journal of food science & technology, 51 (2016), 2; 403-410 doi:10.1111/ijfs.12986 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Hazelnut oil production using pressing and supercritical CO2 extraction // Hemijska industrija, 70 (2016), 4; 359-366 doi:10.2298/HEMIND150428043J (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Hemp (Cannabis sativa L.) seed oil production and quality // With food to health : book of abstracts and papers of 8th Interanational symposium / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 42-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Od tradicionalne uporabe do znanstvenog značaja: Cvijet smilja // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 6; 16-26 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Supercritical CO2 extraction of hemp (Cannabis sativa L.) seed oil // Industrial crops and products, 76 (2015), 472-478 doi:10.1016/j.indcrop.2015.07.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Primjena nove zelene tehnologije u kozmetičkoj industriji // Proceedings of 14th CSCC Meeting 2015 "Cosmetics and detergents up to data"
Malinska, Hrvatska, 2015. str. x-x (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
21.The effect of extraction parameters on tocopherol and pigment content in hemp seed oil obtained by supercritical CO2 // Proceedings of Fourth international conference Sustainable postharvest and food technologies INOPTEP 2015
Divčibare, Serbia, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Supercritical fluid extraction laboratory plant design // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 15th Ružička days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY”
Vukovar, Hrvatska, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Influence of extraction type on the total phenolics, total flavonoids and total colour change of different varieties of figs extracts // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 3 (2014), 2; 90-95 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Supercritical CO2 extraction of hemp (Cannabis sativa L.) seed oil // Book of abstracts of International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2014. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.The application of Herzegovinian herbs in production of tea mixes // Food in health and disease, 3 (2014), 1; 31-37 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Optimization of walnut oil production // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 27-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Trop grožđa - otpad i visokovrijedna sirovina // 3.zbornik sažetaka. Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Gordana Kralik (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 51-52 (poster, sažetak, znanstveni) -
28.Istraživanje utjecaja kontrolirane fermentacije na kvalitetu ekoloških kupinovih vina // 3. Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Grafika Osijek, 2013. str. 41-42 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
29.Antibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Acta Horticulturae, 989 (2013), 261-270 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Fatty acid composition of the oil obtained from soybeans by extraction with supercritical carbon dioxide // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 2; 116-125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Triacylglycerols composition of soybean oil fractions obtained with supercritical CO2 // International Scientific and Professional Conference 14th Ruzicka Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Effects of supercritical fluid extraction parameters on yield and tocopherol composition of soybean oil // Abstract book of 6th Central European Congress on Food
Novi Sad, Srbija, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Effects of supercritical CO2 extraction parameters on soybean oil yield // Food and bioproducts processing, 90 (2012), 4; 693-699 doi:10.1016/j.fbp.2012.03.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Antibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Proceedings of the Southeast Asia Symposium on the Quality Management in Postharvest Systems.
Bangkok, Thailand, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Determination of isoflavones in soybean meal after supercritical carbon dioxide extraction // Proceedings of 47th Croatian & 7th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2012. str. 561-564 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Kinetički modeli za ekstrakciju uljarica superkritičnim CO2 - pregledni rad // Croatian Journal of Food Science and Technology, 3 (2011), 39-54 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Central composite experimental design and fatty acids profile determination of soybean oil obtained by supercritical CO2 extraction // 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry. Book of Abstracts
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Effect of Extraction Conditions on the Extractability of Phenolic Compounds from Lyophilised Fig Fruits (Ficus Carica L.) // Polish journal of food and nutrition sciences, 61 (2011), 3; 195-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Effect of conditions of solid-liquid extraction on the extractability of phenolic compounds from lyophilized fig fruits (Ficus carica L.) // XXII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga Sažetaka / Tomašić Vesna, Maduna Valkaj Karolina (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
40.Mathematical modeling of total flavonoid compounds extraction from conventionally grown soybeans // Proceedings of 46^th Croatian & 6^th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 690-694 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Trainings for life // XIII. međunarodni znanstveno-stručni skup Ružičkini dani ""Danas znanost - sutra industrija" : knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek ; Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
42.New model for predicting the solubility of soybean oil and fatty acids in supercritical CO2 // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeo-tehnološki fakultet Osijek, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.The effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Proceedings of 5^th International Congress „Flour-bread ’09“ and 7^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2010. str. 293-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Influence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castanea sativa Mill.) // Acta Horticulturae, 866 (2010), 635-645 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Supercritical CO2 extraction of soybean oil: process optimization and triacylglycerol composition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 9; 1939-1946 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02358.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Modelling of the process of solid-liquid extraction of total polyphenols from soybeans // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 206-212 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.The effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Abstract Book. 5th International congress Flour-Bread '09. 7th Croatian congress of cereal tehnologists Brašno-Kruh '09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2009. str. 75-75 (poster, sažetak, znanstveni) -
48.Impact analysis of different chemical pre- treatments on colour of apple discs during drying process // Croatian Journal of Food Science and Technology, 1 (2009), 31-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Technological Solution for the Sustainability of the Destructive Distillation of Wood in Classic Horizontal Retorts // Chemical and biochemical engeenering quartely, 23 (2009), 4; 555-561 (recenziran, članak, stručni)
-
50.Influence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castenea sativa) // Book of abstracts
Cuneo, Italija, 2009. (poster, sažetak, znanstveni) -
51.Influence of extraction type on the total phenolics, total flavonoids and total color change from five varieties of figs // Book of abstracts - The Fourth International Symposium on Fig
Meknes, Maroko, 2009. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Influence of drying procedure on colour and rehydration characteristic of wild asparagus // Czech journal of food sciences, 27 (2009), 3; 171-177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Applying of image analysis for determination of visual features change at "Gold Rush" dried apple discs // XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts
Trogir, Hrvatska, 2009. str. 230-230 (poster, sažetak, znanstveni) -
54.Influence of process parameters and pre-treatments on quality and drying kinetics of organic apple samples // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : knjiga sažetaka = XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2009. str. 225-225 (poster, sažetak, znanstveni) -
55.Influence of Process Parameters and Pre-treatments on Quality and Drying Kinetics of Apple Samples // Czech journal of food sciences, 27 (2009), 88-94 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.An application of image analysis and colorimetry methods to colour change on dried asparagus (Asparagus maritimus L.) // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 233-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Održivost proizvodnje drvenog ugljena u klasičnim vodoravnim retortama // Zbornik radova i sažetaka. XII Ružičkini dani. Znanost nove tehnologije u razvoju gospodarstva / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2008. str. 66-77 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Solid-Liquid Extraction of Total Polyphenols and Proanthocyanidins from Solid Residue of Grape Seed after Supercritical Fluid Extraction of Oils // Book of Abstracts, 4^thCentral European Congress on Food.6^thCroatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Euro-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 146-146 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
59.An application of image analysis and colorimetry methods on colour change on dried asparagus (Asparagus maritimus L.) // Zrnko : 20th Croatian and 3rd International Congress of Technologists for Post-harvest Technology : Book of Abstracts = Zrnko : 20. hrvatski i 3. međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju : knjiga sažetaka / Plijestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport, 2008. str. 110-111 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.The effect of drying temperatures on the color, rehydration and chlorophyll content of asparagus (Asparagus maritimus L.) // Book of Abstracts International Congress of Technologists for Post-harvest Technology Zrnko / Pliestić, S (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju skladištenje i transport, 2008. str. 108-109 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
61.Polyphenolic Content and Antioxidant Changes During Storage of Wheat Grain // Proceedings of 4^th International Congress Flour-Bread'07. and 6^th Croatian Congress of Cereal Technologists
Osijek, 2008. str. 234-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
62.Reconstruction of wood distillation process in horisontal retorts // The expert consultation: "Sustainable charcoal produstion, trade and use in Europe" - FAO TCP/CRO3101(A). Development of a sustainable charcoal industry
Zagreb, Hrvatska, 2007. (predavanje, pp prezentacija, stručni) -
63.Utjecaj koncentracije ksantana na reološka svojstva sredstava za čišćenje tvrdih površina // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - knjiga sažetaka / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI, 2007. str. 323-323 (poster, sažetak, ostalo) -
64.Utjecaj koncentracije glikana na reološka svojstva sredstava za čišćenje tvrdih površina // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga sažetaka / Vasič-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI, 2007. str. 321-321 (poster, sažetak, ostalo) -
65.Study of the drying kinetics of "Granny Smith" apple in fluid bed dryer // Agriculturae Conspectus Scientificus, 72 (2007), 4; 329-334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Study of the drying kinetics of "Granny Smith" apple in tray drier // Agriculturae Conspectus Scientificus, 72 (2007), 4; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Polyphenolic content and antioxidant changes during storage of wheat grain // Abstract Book, 4th International Congress Flour-Bread '07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
68.Influence of temperature on extraction kinetics and effective diffusivity of total polyphenols from grape seeds // Proceedings of 2nd International Symposium on Agriculture, / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 619-622 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
69.Study of Solid-Liquid Extraction Kinetics of Total Polyphenols from Grape Seeds // Journal of Food Engineering, 81 (2007), 1; 236-242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Zbrinjavanje sirovog drvnog octa u procesu suhe destilacije drva // IX^th International Symposium Waste Management Zagreb 2006
Zagreb, Hrvatska, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
71.Influence of extraction type and wheat flour granulation on the total phenolic contents // Proceedings of 3^rd International Congress FLOUR-BREAD '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Tim public d.o.o., 2006. str. 195-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
72.Parsley root drying - comparison of two different methods // Proceedings of the 33. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 551-562 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
73.Potentiometric determination of anionic surfactants using a new ion-pair-based all- solid-state surfactant sensitive electrode // Sensors & Actuators B - Chemical, 106 (2005), 1; 221-228 doi:10.1016/j.snb.2004.08.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Parsley root drying . comparison of two different methods // Proceedings of the 33th International Symposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricurtural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 551-562 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
75.The effect of temperatures and pre-treatments on the quality of celery root drying in fluid bed drier // Proceedings of 4^th International Conference SIPA'05, Universitare Timişoara, Romania / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Timisoara, Romania: Orizonturi Universitare Timisoara, 2005. str. 173-180. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Utjecaj procesnih parametara na ekstrakciju ukupnih polifenola iz sjemenki grožđa // Knjiga sažetaka XIX. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Škare, Danko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2005. (poster, sažetak, znanstveni) -
77.Modelling of Drying and Rehydration of Carrots Using Peleg’ s Model // European food research and technology, 221 (2005), 3-4; 446-452 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Utjecaj tipa ekstrakcije i raspodjele veličine čestica pšeničnog brašna na prinos ukupnih polifenola i antioksidacijsku aktivnost ekstrakta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Effect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 397-403 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
80.Modelling of drying and rehydration of carrots using Peleg's model // Delegate Manual. Food Innovations for an Expanding Europe
Varšava, Poljska, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Application of Peleg's model to Study of Drying Temperature Influencecon Dehydration and Rehydration of Potatoes // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Celery Root Drying in Fluid Bed Drier // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
83.Faktori koji utječu na kakvoću osušenih prehrambenih proizvoda // 11. Ružičkini dani. Knjiga sažetaka / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
84.Effect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 397-403 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
85.Fast moisture determination methods in flour samples // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 102-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
86.Effect of Polydextose on Thermophysical Properties of Chicken Surimi // Proceedings of the 32. Internatinal Syposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricultural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 415-427 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
87.Influence of airflow velocity on kinetics of convection apple drying // Journal of Food Engineering, 64 (2004), 1; 97-102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Energy saving in spray drying process // Proceedings of the International Conference Integrated Systems for Agri-food Production / Tucu, Dumitru ; Mnerie, Dumitru (ur.).
Timisoara, Romania: Orizonturi Universitare Timisoara, 2003. str. 117-126 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
89.Brze metode određivanja vlage u uzorcima brašna // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Tenzidno-osjetljivi senzori sa novim ionskim parovima za potenciometrijsko određivanje kationskih tenzida // XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Hrvatsko kemijsko društvo, 2003. str. 160-160 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
91.New ion-pair based all-solid-state surfactant sensitive sensor for potentiometric determination of cationic surfactants // Electroanalysis, 16 (2003), 10; 843-851 doi:10.1002/elan.200302889 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Simulation, calculation and possibilities of energy saving in spray drying process // Applied Thermal Engineering, 23 (2003), 2119-2131 (podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopćenje, znanstveni)
-
93.Utjecaj brzine strujanja zraka na kinetiku konvekcijskog sušenja jabuke // Sažetci = Abstracts / XVIII. hrvatski kongres kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo ; HINUS, 2003. str. 200-200 (poster, sažetak, znanstveni) -
94.Utjecaj parametara sušenja na kinetiku sušenja mrkve i efektivni difuzijski koeficijent // Sažetci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo ; HINUS, 2003. str. 199-199 (poster, sažetak, znanstveni) -
95.Potentiometric determination of soaps and mixtures of soaps with anionic surfactants using a new surfactant sensor // Tenside, Surfactants, Detergents, 39 (2002), 4; 72-76 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
96.Spray-drying simulation in spreadsheet // Drying Technology, 10 (1992), 2; 509-519 doi:10.1080/07373939208916449 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Performance evaluation of a conventional Nautamixer applied as a direct dryer. Empirical model // Drying Technology, 9 (1991), 1; 221-232 doi:10.1080/07373939108916649 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Performance Evaluation of a Conventional Nautamixer Applied as a Direct Dryer // Drying Technology, 8 (1990), 1; 159-174 doi:10.1080/07373939008959868 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)