Pregled po znanstvenom području: Prehrambena tehnologija (MB: 4.05)
Pronađeno 12876 radova
-
1.Rossi, SaraUtjecaj predfermentacijskoga zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte "Teran" (Vitis vinifera L.), 2023., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Pleadin, Jelka; Kos, Jovana; Radić, Bojana; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Radović, Radmila; Janić Hajnal, Elizabet; Mandić, Anamarija; Anić, MislavAflatoxins in Maize from Serbia and Croatia: Implications of Climate Change // Foods, 12 (2023), 1-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Lorenzini, Silvia; Gottardi, Davide; Šimat, Vida; Özogul, Fatih; Gardini, Fausto; Tabanelli, GiuliaSurvival, growth, and biogenic amine production of Enterococcus faecium FC12 in response to extracts and essential oils of Rubus fruticosus and Juniperus oxycedrus // Frontiers in Nutrition, 9 (2023), 1092172, 9 doi:10.3389/fnut.2022.1092172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Hassoun, Abdo; Jagtap, Sandeep; Garcia-Garcia, Guillermo; Trollman, Hana; Pateiro, Mirian; Lorenzo, José M.; Trif, Monica; Rusu, Alexandru Vasile; Aadil, Rana Muhammad; Šimat, Vida et al.Food quality 4.0: From traditional approaches to digitalized automated analysis // Journal of Food Engineering, 337 (2023), 111216, 16 doi:10.1016/j.jfoodeng.2022.111216 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Biondić Fučkar, Vedran; Božić, Angela; Jukić, Anita; Krivohlavek, Adela; Jurak, Gordana; Tot, Ana; Serdar, Sonja; Žuntar, Irena; Režek Jambrak, AnetCoffee Silver Skin—Health Safety, Nutritional Value, and Microwave Extraction of Proteins // Foods, 12 (2023), 3; 518-533 doi:10.3390/foods12030518 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Jurić, Slaven; Sigurnjak Bureš, Marija; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Sopko Stracenski, Katarina; Fruk, Goran; Jalšenjak, Nenad; Maslov Bandić, LunaChitosan-based layer-by-layer edible coatings application for the preservation of mandarin fruit bioactive compounds and organic acids // Food Chemistry: X, 17 (2023), 100575, 10 doi:10.1016/j.fochx.2023.100575 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaBeneficial Effects of Red Wine Polyphenols on Human Health: Comprehensive Review // Current issues in molecular biology, 45 (2023), 2; 782-798 doi:10.3390/cimb45020052 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Tomić-Obrdalj, Helena; Keser, Irena; Ranilović, Jasmina; Palfi, Marina; Gajari, Davorka; Cvetković, TanjaThe use of herbs and spices in sodium-reduced meals enhances saltiness and is highly accepted by the elderly // Food quality and preference, 105 (2023), 1-11 doi:10.1016/j.foodqual.2022.104789 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ćorković, Ina; Rajchl, Aleš; Škorpilova, Tereza; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEvaluation of Chokeberry/Carboxymethylcellulose Hydrogels with the Addition of Disaccharides: DART-TOF/MS and HPLC-DAD Analysis // International journal of molecular sciences, 24 (2023), 1; 448, 16 doi:10.3390/ijms24010448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.(Nutrition and Food Science, Faculty of Pharmacy, University of Valencia, Valencia, Spain) Viñas-Ospino, A.; Panić, M.; Bagović, M.; Radošević, K.; Esteve, M.J.; Radojčić Redovniković, I.Green approach to extract bioactive compounds from orange peel employing hydrophilic and hydrophobic deep eutectic solvents // Sustainable Chemistry and Pharmacy, 31 (2023), 100942, 11 doi:10.1016/j.scp.2022.100942 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Barišić, Veronika; Icyer, Necattin Cihat; Akyil, Saniye; Toker, Omer Said; Flanjak, Ivana; Ačkar, ĐurđicaCocoa based beverages – Composition, nutritional value, processing, quality problems and new perspectives // Trends in food science & technology, 132 (2023), 65-75 doi:10.1016/j.tifs.2022.12.011 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Zrnčić, Snježana; Liović, Nikolina; Pleadin, JelkaDeterminants of white and fatty fish consumption by Croatian and Italian consumers // British food journal (2023) doi:10.1108/BFJ-01-2022-0088 (međunarodna recenzija, online first)
-
13.Politeo, Olivera; Popović, Marijana; Veršić Bratinčevć, Maja; Kovačević, Kristina; Urlić, Branimir; Generalić Mekinić, IvanaChemical Profiling of Sea Fennel (Crithmum maritimum L., Apiaceae) Essential Oils and Their Isolation Residual Waste-Waters // Plants, 12 (2023), 1; 214, 12 doi:10.3390/plants12010214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bičanić, Paula; Brdar, Dora; Duralija, Boris; Pavlić, Branimir; Milošević, Sanja; Rochetti, Gabrielle; Lucini, Luigi; Bursać Kovačević, DanijelaA Chemometric Investigation on the Functional Potential in High Power Ultrasound (HPU) Processed Strawberry Juice Made from Fruits Harvested at two Stages of Ripeness // Molecules, 28 (2023), 1; 1-18 doi:10.3390/molecules28010138 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Nakov, Gjore; Biljana, Trajkovska; Zlatin, Zlatev; Marko, Jukić; Jasmina, LukinacQuality characteristics of probiotic yoghurt enriched with honey and by-products left after the production of hemp oil by cold pressing the seeds of Cannabis sativa L. // Mljekarstvo, 73 (2023), 1; 3-11 doi:10.15567/mljekarstvo.2023.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Grgas, Dijana; Štefanac Tea, Barešić, Martina; Toromanović, Merima; Ibrahimpašić, Jasmina; Vukušić Pavičić, Tomislava; Habuda-Stanić, Mirna; Herceg, Zoran; Landeka Dragičević, TibelaCo-composting of Sewage Sludge, Green Waste, and Food Waste // Journal of sustainable development of energy, water and environment systems, 11 (2023), 1; 1100415, 14 doi:10.13044/j.sdewes.d10.0415 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Molnar, Dunja; Novotni, Dubravka; Kurek, Mia; Galić, Kata; Iveković, Damir; Bionda, Helena; Ščetar, MarioCharacteristics of edible films enriched with fruit by-products and their application on cookies // Food hydrocolloids, 135 (2023), 1-10 doi:10.1016/j.foodhyd.2022.108191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Radoš, Kristina; Benković, Maja; Čukelj Mustač, Nikolina; Habuš, Matea; Voučko, Bojana; Vukušić Pavičić, Tomislava; Ćurić, Duška; Ježek, Damir; Novotni, DubravkaPowder properties, rheology and 3D printing quality of gluten-free blends // Journal of food engineering, 338 (2023), 111251, 10 doi:10.1016/j.jfoodeng.2022.111251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Haziri, Arben; Emiri-Sallaku, Enkelejda; Zadravec, Manuela; Kudumija, Nina; Berisha, Bajram, Tafaj, Myqerem; Muji, Skender; Delia, Etleva; Faiku, Fatmir; Ibrahimi, Hamide; Pleadin, JelkaOccurrence of citrinin in wheat cultivated in Kosovo and Albania during 2021 // Veterinarska stanica, 54 (2023), 1; 1-12 doi:10.46419/vs.54.1.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kurek, Mia; Repajić, Maja; Ščetar, Mario; Radošević, Lea; Pedisić, Sandra; Pelaić, Zdenka; Levaj, Branka; Galić, KataPhysical, Chemical and Sensory Characterization of Deep-Fried Fresh-Cut Potatoes Coated with Hydrocolloid/Herbal Extracts // Food technology and biotechnology, 60 (2022), 4; 520-532 doi:10.17113/ftb.60.04.22.7691 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Matijević, Bojan; Matijević, GoranMilk and Dairy Products Source of Nutraceuticals: Review // Book of Proceedings 8th International Professional and Scientific Conference Occupational Safety and Health / Kirin, Snježana ; Štedul, Ivan ; Bubaš, Marija (ur.).
Karlovac: Karlovac University of Applied Sciences, 2022. str. 197-202 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Mamić, Antonio; Marković, Kale; Štefanac, Dorotea; Vitas, Nika; Žiža, Jasminka; Ćosić, Ivana; Matijević, BojanUtjecaj različitih tremperatura čuvanja na svojstva piva kontaminiranog s Lactobacillus brevis // Knjiga sažetaka 19. Ružičkini dani Danas znanost – sutra industrija / Lauš, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2022. str. 165-165 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
23.Krmelić, Matea; Matijević, Bojan; Mabić, MirelaSirutka – stavovi potrošača i navike konzumacije // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 76-76 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Pleadin, Jelka; Lešić, TinaThe impact of seasonal weather variations on mycotoxin occurrence in fermented meat products // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Zagreb, 2022. str. A26-A26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Božanić, Rajka; Breški, Martina; Barukčić, Irena; Liak Jakopović, KatarinaPrimjena jestivih filmova i prevlaka u proizvodnji sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 17 (2022), 1-2; 40-46 doi:10.31895/hcptbn.17.1-2.2 (domaća recenzija, članak, stručni)