Pregled po CROSBI profilu: Marko Škegro (CROSBI Profil: 33352, MBZ: 354255)
Pronađeno 22 radova
-
1.Marelja, Marko; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Škegro, Marko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Lasić, Monika; Brnčić, MladenVakuum sušenje u prehrambenoj industriji // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (2020) (domaća recenzija, poslan)
-
2.Kovač , Ana-PetraStabilnost polifenola i karotenoida u smoothie-sokovima obrađenim visokim hidrostatskim tlakom tijekom skladištenja, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Salkić , LidijaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na polifenolne spojeve u smoothie-sokovima tijekom skladištenja, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Škegro, Marko; Ježek, DamirVisoki hidrostatski tlak i hidrotermalne tehnologije u obradi otpada prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 163-177 -
5.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtilizing Novel Technologies for Extraction of Bioactive Compounds from Mandarine Juice Production Waste // Food - Energy - Water Nexus Book of Abstracts / Nadler, D. ; Ziqian, C.D. (ur.).
New York, SAD: AIChE, 2019. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Bosiljkov, Tomislav; Burcar, Dea; Valinger, Davor; Karlović, Sven; Bursać Kovačević, Danijela; Škegro, Marko; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirThe influence of high hydrostatic pressure processing on physical properties and stability of smoothie // Book of abstracts of Food Innovation and Engineering(FOODIE)Conference / Assar, S. ; Balasubramaniam, V.M. (ur.).
Philadelphia: AIChE, 2019. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Burcar, DeaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu fizikalnih i mikrobioloških svojstava smoothijea, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Škegro, Marko; Jambrović, Ema; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, TomislavPhisical properties of ultrasonically treated carrot juice // 4th International Conference of Bioscience and Biotechnology / Smales, Mark ; Budge, James ; Ooi Chien Wei, Edward (ur.).
Pitakotte, Sri Lanka: The International Institute of Knowledge Management, 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Bosiljkov, Tomislav; Kurtoić, Domagoj; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtjecaj ultrazvuka i visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva sojinog mlijeka kao baze za pripravu napitaka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 13 (2018), 3-4; 128-135 doi:10.31895/hcptbn.13.3-4.5 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Troha, Ferdinand; Lasić Monika; Brnčić, Mladen;TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU // 6th INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA" FOCUS ON: RESEARCH & INNOVATION / Katalinic, Branko (ur.).
Pozega - Viena: Polytechnic in Pozega, Croatia & DAAAM International Vienna, Austria, 2018. str. 0079-0083 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Knechtl, SvenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od jabuke, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Bosiljkov, Tomislav; Burcar, Dea; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Škegro, Marko; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Troha, Ferdinand; Ježek, DamirInovativni pristup u klasifikaciji i određivanju mehaničkih svojstava prehrambenih proizvoda // Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti / Zima, Dinko ; Andrlić, Berislav ; Pisker, Barbara ; Radišić, Bojan ; Marinclin, Antonija ; Del Vechio, Manuel ; Mlađenović, Jasmina (ur.).
Požega, 2018. str. 177-185 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
13.Jambrović, EmaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Troha, Ferdinand; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Brnčić, MladenULTRASONIC - ASSISTED EXTRACTION OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM WASTE IN PRODUCTION OF RED WINE // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Pitakotte, Sri Lanka, 2018. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
15.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Troha, Ferdinand; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirRheological properties and antioxidant activity of high pressure processed citrus juices // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Pitakotte, Sri Lanka: The International Institute of Knowledge Management, 2018. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Bosiljkov, Tomislav; Klas, Kristina; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirInfluence of high hydrostatic pressure on physical properties of apple juice // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Pitakotte, Sri Lanka, 2018. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Dujmić, FilipAntioxidant activity of high-pressure processed tangerine juice // JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
Dubrovnik: ELSEVIER SCIENCE BV, PO BOX 211, 1000 AE AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2017. str. S74-S74 doi:10.1016/j.jbiotec.2017.06.1053 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Klas, KristinaOdređivanje fizikalnih svojstava soka od jabuke obrađenog visokim hidrostatskim tlakom, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Burcar, DeaOdređivanje mehaničke čvrstoće biofilmova sa različitim udjelom pektina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Komušar, LeonardaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu teksture i boje različitih sorti jabuka, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Kurtoić, DomagojUtjecaj netoplinskih tehnologija na fizikalna svojstva sojinog mlijeka sa različitim udjelima suhe tvari, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Zlatić, Emil; Brnčić, MladenOptimization of ultrasound assisted extraction of bioactive compounds from wine lees of blatina cultivar // The Food Factor I, Book of Abstracts
Barcelona, 2016. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)