Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Josip Mesić

30935

Josip

Mesić

doc. dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Uncorking rural heritage: indigenous production of fermented beverages for local cultural and environmental sustainability suradnik
Binarni kod 110 suradnik
AGRO-TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada suradnik
ViniMob suradnik
Naziv Akcije
Obradović, Valentina; Bakač, Maja; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Marčetić, Helena; Mesić, Josip Utjecaj pektina i sadržaja šećera na senzorska svojstva džemova od borovnica // Zbornik radova 59. Hrvatski i 19. Međunarodni simpozija agronoma. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2024. str. 476-481
Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Mesić, Josip; Drenjančević, Mato; Kujundžić, Toni; Marković, Tanja; Kopjar, Mirela; Aroma Profile of Merlot Red Wine Stored in Stainless-Steel Tanks and Wooden Barrels with Different Toasting Methods // Foods, 13 (2024), 1; 45, 29. doi: 10.3390/foods13010045
Mesić, Josip; Pavlović, Hrvoje; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Soldo, Tomislav; Raguž, Tomislav; Obradović, Valentina; Svitlica, Brankica Utjecaj odležavanja vina na organoleptičke karakteristike ‘Graševine’ Pavlović // Zbornik radova 59. Hrvatski i 19. Međunarodni simpozija agronoma. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2024. str. 394-398
Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Andrlić, Berislav Graševina kraljica Slavonije. Požega: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, 2023. doi: -
Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Pichler, Anita; Soldo, Tomislav, Raguž, Tomislav; Obradović, Valentina Dinamika dozrijevanja grožđa sorte graševina u Vinogorju Kutjevo tijekom 2020. godine // Glasnik zaštite bilja, 46 (2023), 3; 103-108. doi: 10.31727/gzb.46.3.11
Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Mesić, Josip; Pichler Dubravko; Kopjar, Mirela; Changes in trace elements content of Cabernet Sauvignon and Merlot red wines during aging in different wine vessels // 14. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja : zbornik sažetaka. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2023. str. 116-116
Mesić, Josip; Vuković, Antonija; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Soldo, Tomislav; Svitlica, Brankica Utjecaj bačava različite starosti na organoleptičke karakteristike vina sorata Babić, Plavac mali i Tribidrag // Glasnik zaštite bilja, 46 (2023), 5; 121-126
Ivić, Ivana ; Buljeta, Ivana ; Kopjar, Mirela ; Pichler, Dubravko ; Mesić, Josip ; Pichler, Anita The influence of processing parameters during reverse osmosis on organic acids retention in conventional and ecological Cabernet Sauvignon wine concentrates // Book of abstract of International conference 19th Ružička days "Today science - tomorrow industry", September 21st-23rd 2022 / Babić, Jurislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 98-98
Ivić, Ivana ; Kopjar, Mirela ; Buljeta, Ivana ; Pichler, Dubravko ; Mesić, Josip ; Pichler, Anita Influence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine // Membranes, 12 (2022), 1; 76, 21. doi: 10.3390/membranes12010076
Ivić, Ivana ; Kopjar, Mirela ; Obhođaš, Jasmina ; Vinković, Andrija ; Babić, Jurislav ; Mesić, Josip ; Pichler, Anita Influence of the Processing Parameters on the Aroma Profile and Chemical Composition of Conventional and Ecological Cabernet Sauvignon Red Wines during Concentration by Reverse Osmosis // Membranes, 12 (2022), 10; 1008, 23. doi: 10.3390/membranes12101008
nije evidentirano
nije evidentirano