Pregled po CROSBI profilu: Nevijo Zdolec (CROSBI Profil: 29940, MBZ: 272752)
Pronađeno 375 radova
-
1.Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Plavljanić, Dijana; Horvat Kesić, Iva; Špoljarić, Jasminka; Zdolec, Nevijo; Cubrić Curik Vlatka; Vinceković, MarkoThe application of microencapsulated rennet and autochthonous dairy cultures in the "Paški sir" cheese production // 58th Croatian and 18th International Symposium on Agriculture - Book of Abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb Faculty of Agriculture, 2023. str. 172-172 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Vinceković, Marko; Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Jurić, Slaven; Vlahoviček Kahlina, Kristina; Kiš, Marta; Zdolec, Nevijo; Sopko Stracenski KatarinaEncapsulation of Lactiplantibacillus plantarum in alginate microspheres // Zbornik sažetaka / Klaudija C. S., Ivan Š. (ur.).
Zagreb: Novi val d.o.o., 2023. str. 174-174 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Zdolec, Nevijo100 godina Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Bibliografija Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane (1998.-2022.). Povodom 100 godina djelovanja (1922.-2022.) / Zdolec, Nevijo (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 1-53 -
4.Bibliografija Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane (1998.-2022.). Povodom 100 godina djelovanja (1922.-2022.). / Zdolec, Nevijo (ur.). Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023 (bibliografija)
-
5.Ferri, Maurizio; Blagojevic, Bojan; Maurer, Patric; Hengl, Brigita; Guldimann, Claudia; Mojsova, Sandra; Sakaridis, Ioannis; Antunovic, Boris; Gomes-Neves, Eduarda; Zdolec, Nevijo et al.Risk based meat safety assurance system – An introduction to key concepts for future training of official veterinarians // Food control, 146 (2023), 109552, 12 doi:10.1016/j.foodcont.2022.109552 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Dujmović, HelenaFunkcionalne značajke Lactiplantibacillus plantarum S3 iz sirišta janjadi – potencijal primjene u mljekarstvu, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
7.Fuštin, DunjaPrimjena serologije mesnog soka u kontroli Toxoplasma gondii, Salmonella spp i Yersinia spp. u klaonicama svinja, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
8.Zdolec, NevijoOne Agri-Food Health Approach in the Meat Safety Assurance System // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, Supplement, Vol 73, S1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb, 2022. str. 14-14 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kiš, Marta; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Mikulec, Nataša; Zdolec, NevijoViability of novel microencapsulated indigenous cultures ofLactiplantibacillus plantarum and Lactococcus lactis in Pag cheese pilot production – preliminary results // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Vinceković, Marko; Zdolec, Nevijo; Zelić, Hana; Maslov Bandić, Luna; Iveković, Damir; Mikulec, NatašaEncapsulation of bacterial cultures Lactiplantibacillus plantarum in alginate microparticle formulations // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Hudika, Tomislav; Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Cigula, TomislavProviding Antimicrobial Properties to Cardboard Food Packaging by Coating with ZnO, TiO2, and SiO2 —Water-Based Varnish Nanocomposites // Processes, 10 (2022), 11; 2285, 12 doi:10.3390/pr10112285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Zdolec, NevijoRazvoj istraživanja sigurnosti mesa tijekom 100 godina djelovanja Zavoda za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2022.) // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2022. / Severin, Krešimir (ur.).
Poreč, 2022. str. 44-47 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Kiš, Marta; Klanac, Lucija; Ninčević Runjić, Tonka; Čobanov, Darko; Vukadin, Mate; Zdolec, NevijoAntibacterial effect of dried aromatic herbs and their extracts on cheese starter culture in vitro - preliminary results // FEMS Conference on Microbiology in association with Serbian Society of Microbiology
Beograd, 2022. str. 759-759 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Fuštin, Dunja; Kiš, Marta; Vlahek, Ivan; Zdolec, NevijoMeat juice seroprevalence and presence of Salmonella spp. and Yersinia enterocolitica in tonsils of slaughtered pigs // Proceedings ECVPH Scientific Conference and Annual General Meeting 2022, Food Safety and Animal Health in times of crises: a syndemic perspective
Atena, Grčka: ECVPH, 2022. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Dobranić, Vesna; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLaboratorijske vježbe iz higijene i tehnologije hrane - drugo izdanje / Kozačinski, Lidija ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka (ur.).
Zagreb: Tiskara Zelina d.d., 2022 -
16.Šarić, PetraBioraznolikost mikrobiote hrvatskih autohtonih mesnih proizvoda, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
17.Blažević, MeriPrimjena dekontaminacijskih tehnologija u klaoničkoj obradi životinja, 2022., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
18.Zdolec, Nevijo; Kotsiri, Aurelia; Houf, Kurt; Alvarez-Ordóñez, Avelino; Blagojevic, Bojan; Karabasil, Nedjeljko; Salines, Morgane; Antic, DraganSystematic Review and Meta-Analysis of the Efficacy of Interventions Applied during Primary Processing to Reduce Microbial Contamination on Pig Carcasses // Foods, 11 (2022), 2110, 18 doi:10.3390/foods11142110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Jankuloski, Dean; Blagoevska, Katerina; Kazazić, Snježana; Pavlak, Marina; Blagojević, Bojan; Antić, Dragan; Fredriksson-Ahomaa, Maria; Pažin, ValerijPrevalence and Persistence of Multidrug-Resistant Yersinia enterocolitica 4/O:3 in Tonsils of Slaughter Pigs from Different Housing Systems in Croatia // Foods, 11 (2022), 10; 1459, 17 doi:10.3390/foods11101459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Zdolec, Nevijo; Mikuš, Tomislav; Kiš, MartaLactic acid bacteria in meat fermentation: Dry sausage safety and quality // Lactic Acid Bacteria in Food Biotechnology Innovations and Functional Aspects Applied Biotechnology Reviews / Ray, Ramesh ; Paramithiotis, Spiros ; de Carvalho Azevedo, Vasco Ariston ; Montet, Didier (ur.).
Amsterdam, Oxford, Cambridge: Elsevier, 2022. str. 145-159 -
21.Zdolec, Nevijo; Kiš, MartaAntimicrobial properties of food enterococci // Lactic Acid Bacteria in Food Biotechnology. Innovations and Functional Aspects, Applied Biotechnology Reviews / Ray, Ramesh ; Paramithiotis, Spiros ; de Carvalho Azevedo, Vasco Ariston ; Montet, Didier (ur.).
Amsterdam, Oxford, Cambridge: Elsevier, 2022. str. 195-203 -
22.Hengl, Brigita; Zdolec, Nevijo; Juras, Mirela; Mandek, Siniša; Kiš, Tomislav; Kozačinski, LidijaLegislative framework for meat inspection system in Croatia // 2nd RIBMINS Scientific Conference "Towards the Future of Meat Safety Assurance" : Book of abstracts / Antunović, Boris ; Carrasco Jiménez, Elena ; Guldimann, Claudia ; Johler, Sophia ; Sperner, Brigitte ; Blagojević, Bojan (ur.).
Cordoba, 2022. str. 36-36 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
23.Zdolec, Nevijo; Kotsiri, Aurelia; Houf, Kurt; Alvarez-Ordóñez, Avelino; Blagojevic, Bojan; Karabasil, Nedjeljko; Salines, Morgane; Antic, DraganPig abattoir interventions in a risk-based meat safety assurance system: A systematic review and meta-analysis of the efficacy of interventions to reduce microbiological contamination on pig carcasses // Book of abstracts 2nd RIBMINS Scientific Conference "Towards the Future of Meat Safety Assurance"
Cordoba, Španjolska, 2022. str. 19-19 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Study of Microbiological Safety in the Food Chain / Zdolec, Nevijo (ur.). Basel: MDPI, 2022 (ostalo)
-
25.Oštarić, Fabijan; Antunac, Neven; Cubric-Curik, Vlatka; Curik, Ino; Jurić, Slaven; Kazazić, Snježana; Kiš, Marta; Vinceković, Marko; Zdolec, Nevijo; Špoljarić, Jasminka; Mikulec, NatašaChallenging Sustainable and Innovative Technologies in Cheese Production: A Review // Processes, 10 (2022), 3; 529, 30 doi:10.3390/pr10030529 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)