Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Škevin (CROSBI Profil: 27835, MBZ: 206236)
Pronađeno 125 radova
-
1.(University of Bari Aldo Moro, Italy) Jukić Špika, Maja; Liber, Zlatko; Montemurro, Cinzia; Miazzi, Monica Marilena; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Žanetić, Mirella; Vitanović, Elda; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaQuantitatively Unraveling Hierarchy of Factors Impacting Virgin Olive Oil Phenolic Profile and Oxidative Stability // Antioxidants, 11 (2022), 3; 594, 19 doi:10.3390/antiox11030594 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Odeh, Dyana; Kraljić, Klara; Benussi Skukan, Andrea; Škevin, DubravkaOxidative Stability, Microbial Safety, and Sensory Properties of Flaxseed (Linum usitatissimum L.) Oil Infused with Spices and Herbs // Antioxidants, 10 (2021), 1-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Jukić Špika, Maja; Perica, Slavko; Žanetić, Mirella; Škevin, DubravkaVirgin Olive Oil Phenols, Fatty Acid Composition and Sensory Profile: Can Cultivar Overpower Environmental and Ripening Effect? // Antioxidants, 10 (2021), 5; 689, 21 doi:10.3390/antiox10050689 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Obranović, Marko; Bryś, Joanna; Repajić, Maja; Balbino, Sandra; Škevin, Dubravka; Bryś, Andrzej; Tonković, Petra; Medved, Ana Marija; Dragović-Uzelac, Verica; Kraljić, KlaraFatty Acid and Sterol Profile of Nutmeg (Myristica fragrans)and Star Anise (Illicium verum) Extracted Using Three Different Methods // Proceedings, 70 (2020), 1; 33, 7 doi:10.3390/foods_2020-07687 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Bryś, Joanna; Obranović, Marko; Repajić, Maja; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Bryś, Andrzej; Górska, Agata; Ostrowska-Ligęza, Ewa; Wirkowska-Wojdyła, MagdalenaComparison of Different Methods of Extraction for Pomegranate Seeds // Proceedings, 70 (2020), 1; 91, 6 doi:10.3390/foods_2020-07657 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Balbino, Sandra; Repajić, Maja; Solarić, Tea; Dite Hunjek, Draženka; Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Obranović, Marko; Levaj, BrankaOil uptake and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH) in fried fresh-cut potato: Effect of cultivar, anti-browning treatment and storage conditions // Agronomy, 10 (2020), 11; 1773, 15 doi:10.3390/agronomy10111773 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Balbino, Sandra; Barišić, Marija; Obranović, Marko; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Ćurić, DuškaFungal protease induced hydrolysis of pumpkin seed and rapeseed cake effects their antioxidative activity and digestibility // Book of abstracts
Sevilla, Španjolska, 2019. str. 434-434 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Obranovic, Marko; Skevin, Dubravka; Balbino, Sandra; Curic, Duška; Kraljic, Klara; Drakula, Saša; Herceg, Martina; Kuraica IvonaImpact of Cryomilling on Chemical Composition of Flaxseed Cake // Book of Abstracts
Sevilla, Španjolska, 2019. str. 433-433 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Balbino, Sandra; Dorić, Martina; Vidaković, Silvija; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Drakula, Saša; Voučko, Bojana; Čukelj, Nikolina; Obranović, Marko; Ćurić, DuškaApplication of cryogenic grinding pretreatment to enhance extractability of bioactive molecules from pumpkin seed cake // Journal of Food Process Engineering, 42 (2019), 8; e13300, 13 doi:10.1111/jfpe.13300 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Obranović, Marko; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Panić, Manuela; Radojčić Redovniković, IvanaExtraction of polyphenols from flaxseed cake with green solvents assisted with microwaves and ultrasound // Book of Abstracts of International Conference on Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development 3
Zagreb, 2019. str. 98-98 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Obranović, Marko; Panić, Manuela; Radojčić Redovniković, IvanaGreen solvents for the extraction of olive pomace phenolics // Book of Abstracts of International Conference on Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development 3
Zagreb, 2019. str. 97-97 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
12.Sraka, Mario; Škevin, Dubravka; Obranović, Marko; Butorac, Jasminka; Magdić, IvanAgroekološki uvjeti uzgoja industrijske konoplje u zapadno Panonskoj poljoprivrednoj podregiji Hrvatske i sastav masnih kiselina ulja sjemena // Journal of Central European Agriculture, 20 (2019), 3; 809-822 doi:10.5513/JCEA01/20.3.2529 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Jukić Špika, Maja; Žanetić, Mirella; Kraljić, Klara; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaDifferentiation between Unfiltered and Filtered Oblica and Leccino cv. Virgin Olive Oils // Journal of food science, 84 (2019), 4; 877-885 doi:10.1111/1750-3841.14494 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Klara Kraljić, Veronika Brkan, Dubravka Škevin, Višnja Gaurina Srček, Kristina RadoševićCanolol dimer, a biologically active phenolic compound of edible rapeseed oil // Lipids, 54 (2019), 2-3; 189-200 doi:10.1002/lipd.12132 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Panić, Manuela; Radić Stojković, Marijana; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Radojčić Redovniković, Ivana; Gaurina Srček, Višnja; Radošević, KristinaReady-to-use green polyphenolic extracts from food by-products // Food chemistry, 283 (2019), 628-636 doi:10.1016/j.foodchem.2019.01.061 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Balbino, Sandra; Dorić, Martina; Vidaković, Silvija; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Drakula, Saša; Voučko, Bojana; Čukelj, Nikolina; Ćurić, DuškaCRYOGENIC GRINDING IN EVALUATION OF BIOACTIVE POTENTIAL OF PUMPKIN SEED CAKE // Book of Abstracts
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Kraljić, Klara; University of Zagreb, Faculty of Food Technology and Biotechnology, Pierottijeva 6, Zagreb, Croatia; Stjepanović, Tatjana; Obranović, Marko; Pospišil, Milan; Balbino, Sandra; Škevin, Dubravka; University of Zagreb, Faculty of Food Technology and Biotechnology, Pierottijeva 6, Zagreb, Croatia; University of Zagreb, Faculty of Food Technology and Biotechnology, Pierottijeva 6, Zagreb, Croatia; University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Svetošimunska cesta 25, Zagreb, Croatia et al.Influence of Conditioning Temperature on the Quality, Nutritional Properties and Volatile Profile of Virgin Rapeseed Oil // Food Technology and Biotechnology, 56 (2018), 4; 562-572 doi:10.17113/ftb.56.04.18.5738 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
18.Odeh, DyanaProcjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja, 2018., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Jukić Špika, Maja; Žanetić, Mirella; Kraljić, Klara; Pasković, Igor; Škevin, DubravkaChanges in olive fruit characteristics and oil accumulation in ‘Oblica’ and ‘Leccino’ during ripening // Acta Horticulturae, 1199 (2018), 543-548 doi:10.17660/ActaHortic.2018.1199.86 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Mario, Sraka; Mario, Parić; Dubravka, Škevin; Jasminka, Butorac; Ivica, Kisić; Ivan, MagdićAgroekološki uvjeti uzgoja industrijske konoplje u Hrvatskoj // 53rd Croatian and 13th international symposium on agriculture, 2018. Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, 2018. str. 41-42 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
21.Pospišil, Milan; Brčić, Marina; Pospišil, Ana; Butorac, Jasminka; Škevin, Dubravka; Kraljić, KlaraReakcija novih hibrida uljane repice na količinu dušika u prihrani // Zbornik radova / Rozman, Vlatka (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 338-342 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Manuela Panić, Kristina Radošević, Veronika Gunjević, Marina Cvjetko Bubalo, Klara Kraljić, Marko Obranović, Dubravka Škevin, Ivana Radojčić RedovnikovićGreen extraction of phenolic compounds from food by-products and their biological activity // Journal of Food Processing & Technology 8 (9) ; DOI:10.4172/2157-7110-C1-069
Pariz, Francuska, 2017. str. 136-136 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
23.Anet Režek Jambrak; Dubravka ŠkevinLipids // Nutraceutical and Functional Food Components: Effects of Innovative Processing Techniques / Charis Galanakis (ur.).
Elsevier: © Academic Press 2017, 2017. str. 100-130 -
24.Obranović, Marko; Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Pospišil, Milan; Balbino, Sandra; Trtanj, IvaCiklolinopeptid-e kao marker oksidacije lanenog ulja // 16. Ruzickini dani “DANAS ZNANOST – SUTRA INDUSTRIJA” / Jukić, Ante (ur.).
Vukovar, Hrvatska, 2016. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Brčić, Marina; Pospišil, Milan; Pospišil, Ana; Butorac, Jasminka; Škevin, Dubravka; Obranović, MarkoThe agronomic traits of foreign cultivars and domestic populations of oilseed poppy // Poljoprivreda, 22 (2016), 2; 23-28 doi:10.18047/poljo.22.2.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)