Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
Slika profila

Marija Lovrić

28691

Marija

Lovrić

dr. sc.

Naziv Uloga Akcije
Ferocenski analozi biomolekula: strukturna karakterizacija i biološka evaluacija suradnik
Naziv Akcije
Huđek Turković, Ana Biološka aktivnost hidrokinona i nitrofurantoina i njihov utjecaj na proteomski profil stanične linije mokraćnoga mjehura T24 / Durgo, Ksenija; Rusak, Gordana (mentor); Butorac, Ana; Kopjar, Nevenka; Komes, Draženka; Šola, Ivana; Lovrić, Marija (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2023
Kovačević, Monika; Petrović Peroković, Vesna; Car, Željka; Ribić, Rosana; Markulin, Dora; Zelenika, Mateja; Žužić, Marta; Lovrić, Marija; Marjanović, Marko; Polančec, Denis et al. Conformational and biological properties of ferrocene peptides // Peptide Chemistry Day 2023 Zagreb, Hrvatska, 20.09.2023-20.09.2023
Breškić Ćurić, Željka ; Stupin, Ana ; Masle, Ana Marija ; Šušnjara, Petar ; Kozina, Nataša ; Mihaljević, Zrinka ; Jukić, Ivana ; Kibel, Aleksandar ; Kolobarić, Nikolina ; Juranić, Brankica et al. Patients with Chronic Coronary Syndrome Can Benefit from Consumption of Enriched Chicken Eggs: The Effects on Microvascular Function, Inflammatory Biomarkers, and Oxidative Status—Randomized Clinical Study // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 12442, 19. doi: 10.3390/ app132212442
Kolar, Luka ; Šušnjara, Petar ; Stupin, Marko ; Stupin, Ana ; Jukić, Ivana ; Mihaljević, Zrinka ; Kolobarić, Nikolina ; Bebek, Iva ; Nejašmić, Diana ; Lovrić, Marija et al. Enhanced Microvascular Adaptation to Acute Physical Stress and Reduced Oxidative Stress in Male Athletes Who Consumed Chicken Eggs Enriched with n-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Antioxidants—Randomized Clinical Trial // Life, 13 (2023), 2140, 16. doi: 10.3390/life13112140
Gagić, Antonio Biološki učinak nitrofurantoina i hidrokinona na stanične linije jetre (HEP-G2) i mokraćnog mjehura (T24) / Durgo, Ksenija; Butorac, Ana (mentor); Huđek Turković, Ana; Lovrić, Marija (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2022
Butorac, Katarina ; Banić, Martina ; Leboš Pavunc, Andreja ; Novak, Jasna ; Tonković, Katarina ; Brajković, Katarina ; Butorac, Ana ; Lovrić, Marija ; Šušković, Jagoda ; Kos, Blaženka Development of an innovative functional whey-based beverage with bioactive peptides // Book of Abstracts "44th International Dairy Experts Symposium". 2022. str. 61-61
Huđek Turković, Ana ; Gunjača, Marija ; Marjanović, Marko ; Lovrić, Marija ; Butorac, Ana ; Rašić, Dubravka ; Peraica, Maja ; Vujčić Bok, Valerija ; Šola, Ivana ; Rusak, Gordana et al. Utjecaj hidrokinona iz ekstrakta Arctostaphylos uva-ursi na proteom stanica mokraćnog mjehura T24 // Knjiga sažetaka sa skupa Dani doktorata biotehničkog područja 2022 / Kos, Blaženka ; Ivanković, Ante ; Beljo Lučić, Ružica et al. (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 102-103
Novak, Jasna ; Butorac, Katarina ; Leboš Pavunc, Andreja ; Banić, Martina ; Butorac, Ana ; Lepur, Adriana ; Oršolić, Nada ; Tonković, Katarina ; Bendelja, Krešo ; Čuljak, Nina et al. A Lactic Acid Bacteria Consortium Impacted the Content of Casein-Derived Biopeptides in Dried Fresh Cheese // Molecules, 27 (2022), 1; 160, 19. doi: 10.3390/molecules27010160
Šimunec, Valerija ; Bertoša, Rea ; Šporec, Anita ; Lukić, Igor ; Nejašmić, Diana ; Lovrić, Marija ; Dodig, Ivana ; Vahčić, Nada ; Butorac, Ana Comparison of Traditional and Industrial Sausages - Baranjski Kulen and Kulenova Seka Using Comprehensive Proteome, Peptidome and Metabolome Techniques // Food technology and biotechnology, 60 (2022), 2; 7374, 27. doi: 10.17113/ftb.60.02.22.7374
Šeremet, Danijela ; Jokić, Stela ; Aladić, Krunoslav ; Butorac, Ana ; Lovrić, Marija ; Jurinjak Tušek, Ana ; Obranović, Marko ; Mandura Jarić, Ana ; Vojvodić Cebin, Aleksandra ; Carović- Stanko, Klaudija et al. Comprehensive Study of Traditional Plant Ground Ivy (Glechoma hederacea L.) Grown in Croatia in Terms of Nutritional and Bioactive Composition // Foods, 11 (2022), 5; 658, 19. doi: 10.3390/foods11050658
nije evidentirano
nije evidentirano