Pregled po CROSBI profilu: Tomislav Bosiljkov (CROSBI Profil: 23872, MBZ: 300916)
Pronađeno 141 radova
-
1.Marelja, Marko; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Škegro, Marko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Lasić, Monika; Brnčić, MladenVakuum sušenje u prehrambenoj industriji // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (2020) (domaća recenzija, poslan)
-
2.Jambrović, EmaUtjecaj netoplinskih tehnologija na fizikalna i mikrobiološka svojstva smoothijea kao alternativa konvencionalnom postupku obrade, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Molnar, Dunja; Novotni, Dubravka; Krisch, Judith; Bosiljkov, Tomislav; Ščetar, MarioThe optimisation of biscuit formulation with grape and aronia pomacepowders as cocoa substitutes // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 1-2; 38-44 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Pavlović, MandicaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva višekomponentnih sustava, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Kaurinović, JelenaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na održivost i fizikalna svojstva smoothieja povećanog stupnja disperznosti, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Ninčević Grassino, Antonela; Pedisić, Sandra; Dragović-Uzelac, Verica; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavInsight into High-Hydrostatic Pressure Extraction of Polyphenols from Tomato Peel Waste // Plant foods for human nutrition, 75 (2020), 427-433 doi:10.1007/s11130-020-00831-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Ninčević Grassino, Antonela; Ostojić, Jelena; Miletić, Vicenzia; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Zorić, Zoran; Ježek, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Brnčić, MladenApplication of high hydrostatic pressure and ultrasound-assisted extractions as a novel approach for pectin and polyphenols recovery from tomato peel waste // Innovative food science & emerging technologies, 64 (2020), 102424, 10 doi:10.1016/j.ifset.2020.102424 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Dujmić, Filip; Ganić Kovačević, Karin; Ćurić, Duška; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Zlatić, Emil; Prusina, Tihomir et al.Non-Thermal Ultrasonic Extraction of Polyphenolic Compounds from Red Wine Lees // Foods, 9 (2020), 472, 21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ninčević Grassino, Antonela; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Halambek, Jasna; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Petrović, Marinko; Rimac Brnčić, SuzanaValorisation of Tomato Peel Waste as a Sustainable Source for Pectin, Polyphenols and Fatty Acids Recovery using Sequential Extraction // Waste and Biomass Valorization, 11 (2020), 4593-4611 doi:10.1007/s12649-019-00814-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Škegro, Marko; Ježek, DamirVisoki hidrostatski tlak i hidrotermalne tehnologije u obradi otpada prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 163-177 -
11.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Marelja, Marko; Brnčić, MladenMogućnosti primjene ultrazvuka u obradi i valorizaciji nusproizvoda i otpada prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 145-161 -
12.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtilizing Novel Technologies for Extraction of Bioactive Compounds from Mandarine Juice Production Waste // Food - Energy - Water Nexus Book of Abstracts / Nadler, D. ; Ziqian, C.D. (ur.).
New York, SAD: AIChE, 2019. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Bosiljkov, Tomislav; Burcar, Dea; Valinger, Davor; Karlović, Sven; Bursać Kovačević, Danijela; Škegro, Marko; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirThe influence of high hydrostatic pressure processing on physical properties and stability of smoothie // Book of abstracts of Food Innovation and Engineering(FOODIE)Conference / Assar, S. ; Balasubramaniam, V.M. (ur.).
Philadelphia: AIChE, 2019. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Bursać Kovačević, Danijela; Bilobrk, Josipa; Buntić, Blaženka; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, DamirImpact of High Power Ultrasound (HPU) on the stability of phenols and antioxidant capacity in cloudy apple juice // 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the Future of Food Quality, Safety, Nutrition and Health / Finglas, Paul (ur.).
Netherlands: Elsevier, 2019. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Burcar, DeaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu fizikalnih i mikrobioloških svojstava smoothijea, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Kurek, Mia; Hlupić, Lucija; Ščetar, Mario; Bosiljkov, Tomislav; Galić, KataComparison of two pH responsive color changing bio-based films containing wasted fruit pomace as a source of colorants // Journal of Food Science, 84 (2019), 9; 2490-2498 doi:10.1111/1750-3841.14716 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, MladenNove netoplinske tehnologije u prehrambenoj industriji // Zbornik radov - 30 Živilstvo in prehrana med tradicijo in inovacijo / Sonja Smole Možina, Maja Paš (ur.).
Ljubljana, Slovenija, 2019. str. 1-10 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Molnar, Dunja; Novotni, Dubravka; Ščetar, Mario; Bosiljkov, TomislavOptimization of biscuits formulation with grape and aronia pomace as cocoa substitutes // Book of abstracts / Jozinović, A. ; Budžaki, S. ; Strelec, I. ; Lončarić, I. (ur.).
Osijek: Grafika d.o.o., Osijek, 2019. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Ninčević Grassino, Antonela; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavApplication of High Hydrostatic Pressure for Pectin Extraction from Agro-Food Waste and By-Products // Advances in Chemical Engineering / Baker, Nathan (ur.).
Las Vegas: Medtext Publishing LLC, 2019. str. 1-16 -
20.Bursać Kovačević, Danijela; Bilobrk, Josipa; Buntić, Blaženka; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Rocchetti, Gabriele; Lucini, Luigi; Barba, Francisco J.; Lorenzo, Jose M.; Putnik, PredragHigh‐power ultrasound altered the polyphenolic content and antioxidant capacity in cloudy apple juice during storage // Journal of food processing and preservation, 43 (2019), 8; e14023, 9 doi:10.1111/jfpp.14023 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Škegro, Marko; Jambrović, Ema; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, TomislavPhisical properties of ultrasonically treated carrot juice // 4th International Conference of Bioscience and Biotechnology / Smales, Mark ; Budge, James ; Ooi Chien Wei, Edward (ur.).
Pitakotte, Sri Lanka: The International Institute of Knowledge Management, 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Benković, Maja; Bosiljkov, Tomislav; Semić, Amela; Ježek, Damir; Srečec, SinišaInfluence of Carob Flour and Carob Bean Gum on Rheological Properties of Cocoa and Carob Pastry Fillings // Foods, 8 (2019), 2; 66, 17 doi:10.3390/foods8020066 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Putnik, Predrag; Kresoja, Željka; Bosiljkov, Tomislav; Režek Jambrak, Anet; Barba, Francisco J.; Lorenzo, Jose M.; Roohinejad, Shahin; Granato, Daniel; Žuntar, Irena; Bursać Kovačević, DanijelaComparing the effects of thermal and non- thermal technologies on pomegranate juice quality: A review // Food chemistry, 279 (2019), 150-161 doi:10.1016/j.foodchem.2018.11.131 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Bosiljkov, Tomislav; Kurtoić, Domagoj; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtjecaj ultrazvuka i visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva sojinog mlijeka kao baze za pripravu napitaka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 13 (2018), 3-4; 128-135 doi:10.31895/hcptbn.13.3-4.5 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Troha, Ferdinand; Lasić Monika; Brnčić, Mladen;TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU // 6th INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA" FOCUS ON: RESEARCH & INNOVATION / Katalinic, Branko (ur.).
Pozega - Viena: Polytechnic in Pozega, Croatia & DAAAM International Vienna, Austria, 2018. str. 0079-0083 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)