Pregled po CROSBI profilu: Ivica Kos (CROSBI Profil: 22810, MBZ: 288074)
-
1.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pećina, Mateja; Maturanec Hrvoje; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Kos, IvicaUtjecaj trajanja suhog zrenja na fizikalna i senzorna svojstva goveđih burgera // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma, zbornik sažetaka / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.) / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, 2023. str. 208-208 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Malenica, Mate; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Tomljanović, Tea; Stuhne, Tea; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Kiš, GoranMorfometrijska svojstva jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisn.) u lovištima Šibensko-kninske županije // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 356-361 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kiš, Goran; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Širić, Ivan; Janječić, Zlatko; Čurković, PetarMetode identifikacije goveđeg mesa iz pašnog uzgoja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 1; 40-49 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Vnučec, Ivan; Mirić, MilijanaThe effect of incubation temperature and duration on the sensory attributes of semi-durable sausages // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Mirić, MilijanaUtjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Prelec, KarloKlaonički pokazatelji i kakvoća mesa kopuna, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Hengl, Brigita; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Kudumija, Nina; Vahčić, NadaThe impact of dry-cured meat products’ production technology on their contamination with mycotoxins // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2022. str. 182-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
13.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
14.Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, AndrijaFizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja // Zbornik radova s 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 477-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Šarkanj, Bojan; Hengl, Brigita; Kos, Ivica; Polak, Tomaž; Kudumija, Nina; Pleadin, JelkaThe occurrence of five unregulated mycotoxins most important for traditional dry-cured meat products // Toxins, 14 (2022), 476, 16 doi:10.3390/toxins14070476 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Širić, Ivan; Kumar, Pankaj; Eid, Ebrahem; Bachheti, Archana; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Mioč, Boro; Humar, MihaOccurrence and Health Risk Assessment of Cadmium Accumulation in Three Tricholoma Mushroom Species Collected from Wild Habitats of Central and Coastal Croatia // Journal of fungi, 8 (2022), 1-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Brezinščak, Luka; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Kos, Ivica; Duvnjak, Marija; Kiš, GoranUtjecaj konzervacijske obrade tla na kemijski sastav i energetsku vrijednost zrna jare pšenice // Zbornik sažetaka / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 190-191 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, IvaKemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2022. str. 416-421 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Dergestin Bačun, Lidija; Polak, Tomaž; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Vahčić, NadaSensory profile and likeability of Croatian traditional dry meat products from different regions // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 3; 238-248 doi:10.31727/m.24.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Širić, Ivan; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Mioč, Boro; Držaić, Valentino; Knezović, PetarMikoremedijacija policikličkih aromatskih ugljikovodika saprotrofnim i ektomikoriznim gljivama // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, 2022. str. 105-110 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Širić, Ivan; Dolenčić Špehar, IvaBacteriocins of lactic acid bacteria – a natural preservative in cheese production // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno : Mendel University in Brno, 2022. str. 110-117 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Širić, IvanNitrite from vegetable sources: a promising “clean label” strategy in heat-treated sausages? // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 124-131 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Vnučec, Ivan; Kos, Ivica; Širić, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, IvaUtilization of organ meats: a way to improve meat industry sustainability and profitability // Book of the 48th food quality and safety conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 132-138 doi:10.11118/978-80-7509-828-3 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Kos, IvicaPlijesni i mikotoksini- prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
25.Ivanković, Ante; Bittante, Giovanni; Šubara, Gordan; Šuran, Edmondo; Ivkić, Zdenko; Pećina, Mateja; Konjačić, Miljenko; Kos, Ivica; Kelava Ugarković, Nikolina; Ramljak, JelenaGenetic and Population Structure of Croatian Local Donkey Breeds // Diversity, 14 (2022), 5; 1-20 doi:10.3390/d14050322 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)