Pregled po CROSBI profilu: Ana Jeromel (CROSBI Profil: 21126, MBZ: 222710)
Pronađeno 158 radova
-
1.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Petek, Marko; Herak Ćustić, MirjanaDecreased Leaf Potassium Content Affects the Chemical Composition of Must for Sparkling Wine Production // Horticulturae, 8 (2022), 6; 512, 15 doi:10.3390/horticulturae8060512 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaComparison of different maceration and non-maceration treatments for enhancement of phenolic composition, colour intensity, and taste attributes of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) white wines // Journal of Food Composition and Analysis, 109 (2022), 104472, 11 doi:10.1016/j.jfca.2022.104472 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.(Institute for Analytical Chemistry and Food Chemistry, Technical University Graz) Leis, Dorothea; Viskić, Marko; Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna; leitner, ErichAnalysis of Varietal Thiols in Sauvignon Blanc Wines—Optimization of a Solid-Phase Extraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry Method // Food analytical methods, 15 (2022), 6; 1-15 doi:10.1007/s12161-021-02200-3 (recenziran, članak, znanstveni)
-
5.Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaUtjecaj inkapsuliranog kvasca na kakvoću pjenušavog ružičastog vina ´Teran´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 6; 92-99 doi:10.31727/gzb.44.6.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Plavša, Tomislav; Andabaka, Željko; Palčić, Igor; Jeromel, AnaMogućnosti promjene sadržaja etanola i ukupne kiselosti vina korištenjem Saccharomyces cerevisiae kvasaca // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 40-46 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Tuščić, Valentina; Preiner, D; Andabaka, Ž; Stupić, D; Marković. Z; Jagatić Korenika, AM; Šikuten, I; Štambuk, P; Tomaz, I; Jeromel, AUtjecaj inaktivnih kvasaca na polifenolni sastav grožđa sorte Plavina // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 68-74 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Babić, Iva; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUtjecaj kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na kemijski sastav vina sorte ´Frankovka´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 48-56 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaRelationship between some sensory attributes and overall impression of Malvazija istarska wines produced with different vinification techniques // 56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: VIN Grafika, 2021. str. 682-686 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaPrimjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Oijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 697-701 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na promjene u kemijskom sastavu vina ´Trnjak´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Oijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 706-710 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, AnaUtjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
13.Tomislav, Plavša; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Jeromel, AnaInfluence of different malolactic fermentation techniques on changes in chemical properties and volatile compounds of cv. Teran red wine (Vitis vinifera L.) // Journal of Central European Agriculture, 22 (2021), 3; 582-595 doi:/10.5513/JCEA01/22.3.3172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Marinov, Luka; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak sekvencijalne fermentacije s kvascima Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii na kemijski sastav vina ´Malvazija istarska´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 56-66 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Alpeza, Ivana; Maslov, Luna; Linke, Ivna; Jeromel, AnaAtypical aging off-flavour and relation between sensory recognition and 2-aminoacetophenone in Croatian wines // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 408-419 doi:/10.5513/JCEA01/22.2.3103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Plichta, Vedran; Jeromel, AnaImpact of commercial yeasts on phenolic profile of Plavac Mali wines from Croatia // Fermentation, 7 (2021), 2; 92, 12 doi:10.3390/fermentation7020092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Karakaš, Darija; Anić, Marina; Karoglan , MarkoUtjecaj mikorize na kemijski sastav vina ´Portugizac´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 3; 33-40 doi:10.31727/gzb.44.3.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marković, Zvjezdana; Jeromel, AnaSuvremeni trendovi vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Hrvatskoj // Glasilo biljne zaštite, 21 (2021), 3; 323-332 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Viskić, Marko; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, AnaNMR in the Service of Wine Differentiation // Foods, 10 (2021), 1; 120-142 doi:10.3390/foods10010120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Lavrić, Marina; Šimić, Branimir; Jeromel, AnaInfluence of L. thermotolerans and S. cerevisiae Commercial Yeast Sequential Inoculation on Aroma Composition of Red Wines (Cv Trnjak, Babic, Blatina and Frankovka) // Fermentation, 7 (2021), 1; 4, 20 doi:10.3390/fermentation7010004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marinov, Luka; Anđelini, Dominik; Jeromel, AnaKvasci i kiselinski profil vina // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 861-869 doi:10.5513/JCEA01/21.4.2833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Herak Ćustić, MirjanaUtjecaj folijarne gnojidbe na osnovni kemijski sastav mošta cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Glasnik Zaštite Bilja, 43 (2020), 4; 32-38 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaVolatile Profile Characterization of Croatian Commercial Sparkling Wines // Molecules, 25 (2020), 18; 4349, 24 doi:10.3390/molecules25184349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Anić, Marina; Huzanić, Nera; Karoglan, MarkoMikoriza u vinogradarskoj proizvodnji // Glasnik zaštite bilja, 4 (2020), 4; 26-30 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
25.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Biloš, Josipa; Kozina, Bernard; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jeromel, AnaEffect of Different Reducing Agents on Aromatic Compounds, Antioxidant and Chromatic Properties of Sauvignon Blanc Wine // Foods, 9 (2020), 8; 996, 17 doi:10.3390/foods9080996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)