Pregled po CROSBI profilu: Borislav Miličević (CROSBI Profil: 18120, MBZ: 245221)
Pronađeno 197 radova
-
1.Trgovac, Mirela; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as an Innovative Ingredient in Chocolate with a Strong Alcoholic Filling // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 1-12 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Kovač, Tihomir; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Miličević, Borislav; Panjičko, Mario; Šarkanj, BojanDevelopment and Validation of an UHPLC-MS/MS Method for the Simultaneous Determination of 11 EU-Regulated Mycotoxins in Selected Cereals // Journal of fungi, 8 (2022), 7; 665, 20 doi:10.3390/jof8070665 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Lončarić, Ante; Patljak, Mićo: Blažević, Ante; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Pichler, Anita; Flanjak, Ivana; Kujundžić, Toni; Miličević, BorislavChanges in Volatile Compounds during Grape Brandy Production from ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Syrah’ Grape Varieties // Processes, 10 (2022), 1-13 doi:10.3390/pr10050988 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoTransitioning to Zero Waste in Agro-Food Sector – Novel Solutions for By-Product Valorisation // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 2-10 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaValorisation of cocoa shell: Impact of high voltage electrical discharge and drying technology on properties of cocoa shell // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 3; e16308, 13 doi:10.1111/jfpp.16308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Barišić, Veronika; Kerovec, Darko; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Lončarić, Zdenko; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of high-voltage electrical discharge treatment on multi-element content in cocoa shell and chocolates with cocoa shell // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 155 (2022), 112944, 8 doi:10.1016/j.lwt.2021.112944 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Bekavac, Joško; Jokić, Stela; Barišić, Veronika; Ačkar, Đurđica; Miličević, BorislavApplication of cocoa bean shell extracts in the production of corn snack products // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 69-76 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Zięba, Tomasz; Solińska, Dominika; Gryszkin, Artur; Kapelko-Żeberska, Małgorzata; Raszewski, Bartosz; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunPotato starch extrusion and roasting with apple distillery wastewater as a new method for resistant starch production // Applied Sciences-Basel, 11 (2021), 9; 9169, 13 doi:10.3390/app11199169 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Penava, Ariana; Mindum, Anita; Flanjak, Ivana; Miličević, Borislav; Obradović , Valentina; Mrgan, Ana; Marčetić, HelenaMikrobiološka kvaliteta meda na tržištu // Zbornik sažetaka i radova sa šestog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima-sa međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (ur.).
Tuzla i Osijek: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“, 2021. str. 112-117 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Flanjak, Ivana; Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaContent of bioactive components and sensory acceptability of chocolates enriched with cocoa shell // 4th Food Structure and Functionality Symposium
Online, 2021. P.C.28, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Patljak, MićoMogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa 'Syrah', 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Blažević, AnteMogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa cabernet sauvignon, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Lončarić, Ante; Šarkanj, Bojan; Gotal, Ana- Marija; Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Kovač, TihomirPenicillium expansum Impact and Patulin Accumulation on Conventional and Traditional Apple Cultivars // Toxins, 13 (2021), 10; 703, 13 doi:10.3390/toxins13100703 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lončarević, Ivana; Pajin, Biljana; Petrović, Jovana; Nikolić, Ivana; Maravić, Nikola; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Zarić, Danica; Miličević, BorislavWhite Chocolate with Resistant Starch: Impact on Physical Properties, Dietary Fiber Content and Sensory Characteristics // Molecules, 26 (2021), 19; 5908, 12 doi:10.3390/molecules26195908 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Herceg, Kristina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Kovač, Mario; Miličević, BorislavAcetylation of potato starch in combination with high voltage electric discharge and pulsed electric field // VII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ - Book of Abstracts / Gligorić, Miladin ; Vujadinović, Dragan ; Mirjana, Beribaka (ur.).
Zvornik: University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2021. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Jozinović, Antun; Romić, Mirjana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Guberac, Vlado; Zdunić, Zvonimir; Jambrović, Antun; Miličević, BorislavEffect of the moisture content on the properties of extruded flours of different corn hybrids // 56th Croatian & 16th international symposium on agriculture Book of abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, 2021. str. 180-181 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Gryszkin, Artur; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Zieba, Tomasz; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Blažić, Marijana; Babić, JurislavPhosphorylation of Maize Starch Enhanced with High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Instead of Thermal Treatment // Polymers, 13 (2021), 19; 3231, 11 doi:10.3390/polym13193231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Simić, Sonja; Petrović, Jovana; Rakić, Dušan; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Jozinović, Antun; Fišteš, Aleksandar; Nikolić, Sanja; Blažić, Marijana; Miličević, BorislavThe Influence of Extruded Sugar Beet Pulp on Cookies’ Nutritional, Physical and Sensory Characteristics // Sustainability, 13 (2021), 9; 5317, 15 doi:10.3390/su13095317 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Šavikin, Katarina; Nastić, Nataša; Janković, Teodora; Bigović, Dubravka; Miličević, Borislav; Vidovi, Senka; Menkovi, Nebojša; Vladić, JelenaEffect of Type and Concentration of Carrier Material on the Encapsulation of Pomegranate Peel Using Spray Drying Method // Foods, 10 (2021), 9; 1968, 11 doi:10.3390/foods10091968 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Kovačević, Nikolina; Gryszkin, Artur; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovač, Mario; Miličević, BorislavInfluence of high voltage electrical discharge and pulsed electric field on the acetylation of annealed potato starch // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek i Tuzla, 2021. str. 120-120 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
21.Doko, Kristina; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaMicrobiological stability of chocolates with added cocoa shell // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek i Tuzla, 2021. str. 97-97 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
22.Barišić, Veronika; Šarkanj, Bojan; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaNutritionally improved chocolate spreads - a review // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 1; 10-13 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Barišić, Veronika; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaNutritional improvement of milk and dark chocolate with treated and untreated cocoa shell // 10th Central European Congress on Food (CEFood) Book of Abstracts / Mujčinović, Alen (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences, University of Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2021. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Moslavac, Tihomir; Jozinović, Antun; Aladić, Krunoslav; Paštar, Mate; Miličević, BorislavMogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz prerade nekih orašastih plodova // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Požegi, 2021. str. 239-274 -
25.Jašić, Midhat; Galali, Yaseen; Šubarić, Drago; Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Miličević, BorislavBiološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Požegi, 2021. str. 25-56