Pregled po CROSBI profilu: Jasna Mrvčić (CROSBI Profil: 16132, MBZ: 216072)
Pronađeno 116 radova
-
1.Hanousek Čiča, Karla; Lukin, Priska; Derewiaka, Dorota; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirChemical Composition, Physical Properties, and Aroma Profile of Ethanol Macerates of Mistletoe (Viscum album) // Beverages, 8 (2022), 8; 46-61 doi:10.3390/beverages8030046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kralj, JadrankaAntimikrobna aktivnost eteričnog ulja mirte, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Cikron, MiriamANTIMIKROBNA I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST FEROCENSKIH PEPTIDA DOBIVENI IZ FEROCEN-1,1'-DIAMINA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Mikulić, AnaBIOLOŠKA EVALUACIJA FEROCENSKIH PEPTIDA IZVEDENIH IZ FEROCENSKE AMINOKISELINE I HIDROFOBNIH AMINOKISELINA - VAL, LEU I PHE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
7.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
8.Kovačević, Monika; Mrvčić, Jasna; Čakić Semenčić, Mojca; Roca, Sunčica; Perica, Jana; Širić, Klara; Barišić, LidijaSynthesis, conformational analysis and preliminary biological evaluation of conjugates of ferrocene and hydrophobic amino acids // Book of Abstracts 27th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers with international participation / Marković, Dean ; Meštrović, Ernest ; Namjesnik, Danijel ; Tomašić, Vesna (ur.).
Zagreb: Croatian Chemical Society, 2021. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Mrvčić, JasnaUpotreba rogača u prizvodnji jakih alkoholnih pića // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.).
Zagreb ; Križevci: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, 2020. str. 81-88 -
10.Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Kralj, Elizabeta; Čanadi Jurešić, GordanaLipid Composition of Sheffersomyces stipitis M12 Strain Grown on Glycerol as a Carbon Source // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 203-213 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Levaj, Branka; Matijević, Božidar; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Bursać Kovačević, Danijela; Lončarić, Sanja; Pedisić, Sandra; Elez Garofulić, Ivona; Mrvčić, Jasna; Čošić, Zrinka; Repajić, MajaThe perspectives of fresh-cut fruits and vegetables on the Zagreb market // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 4; 76-85 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Filipan, Katarina; Blažić, Marijana; Stanzer, DamirPhysicochemical and aromatic characterization of carob macerates produced by different maceration conditions // Food Science & Nutrition, 8 (2020), 942-954 doi:10.1002/fsn3.1374 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Petravić Tominac, Vlatka; Stanzer, DamirNutritional and aromatic characterization of carob liqueur // Book of Abstracts 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 134-134 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
14.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Barišić, Lidija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Vulić, Ana; Jakopović, Željko; Mrvčić, JasnaGluconobacter oxydans – potential biological agent for binding or biotransformation of mycotoxins // World Mycotoxin Journal, 12 (2019), 2; 153-161 doi:10.3920/WMJ2018.2324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Hanousek Čiča, Karla; Pezer, Martina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Čačić, Jasna; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela; Gajdoš Kljusurić, JasenkaIdentification of phenolic and alcoholic compounds in wine spirits and their classification by use of multivariate analysis // Journal of the Serbian Chemical Society, 84 (2019), 7; 663-677 doi:10.2298/JSC190115020H (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Koczoń, Piotr; Derewiaka, Dorota; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Petravić-Tominac, Vlatka; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirCharacterisation of flavour compounds in Biska – a herbal spirit produced with mistletoe // Journal of The Institute of Brewing, 125 (2019), 1; 143-154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Hanousek Čiča, Karla; Kantoci, Helena; Filipan, Katarina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Srečec, SinišaInfluence of maceration parameters on physicochemical properties of carob macerates // Book of abstracts, 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb, 2018. str. 127-127 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
18.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Jakovljević, Tamara; Radojčić Redovniković, IvanaVoće i povrće kao biokatalizatori za dobivanje kiralnih spojeva // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 70-77 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Granić, DoraPolifenolni profil Biske, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
20.Stulić, Višnja; Vukušić, Tomislava; Režek Jambrak, Anet; Bačun-Družina, Višnja; Popović, Dean; Mrvčić, Jasna; Herceg, ZoranQuantitative microbial assessment for Escherichia coli after treatment by high voltage gas phase plasma // Innovative food science & emerging technologies (2018) doi:10.1016/j.ifset.2018.08.007 (međunarodna recenzija, prihvaćen)
-
21.Filipan, KatarinaFizikalno-kemijska i fitokemijska karakterizacija Biske, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
22.Barač, MonikaFitokemijska karakterizacija macerata peteljki grožđa, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
23.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvcic, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Šantek, BožidarPotencijal bakterija za proizvodnju bioetanola iz lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 4; 74-82 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
24.Hanousek Čiča, Karla; Barač, Monika; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirTHE POTENTIAL OF GRAPE STEMS ETHANOLIC EXTRACTS FOR LIQUEUR PRODUCTION // Natural resources, green technology and sustainable development 3, Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina, Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina. (ur.).
Zagreb, 2018. str. 75-75 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
25.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)