Pregled po CROSBI profilu: Mirjana Hruškar (CROSBI Profil: 14666, MBZ: 190205)
Pronađeno 123 radova
-
1.Bilandžić, Nina; Sedak, Marija; Čalopek, Bruno; Đokić, Maja; Varenina, Ivana; Solomun Kolanović, Božica; Božić Luburić, Đurđica; Varga, Ines; Hruškar, MirjanaDietary exposure of the adult Croatian population to meat, liver and meat products from the Croatian market: Health risk assessment // Journal of food composition and analysis, 95 (2021), January 2021; 103672-103672 doi:10.1016/j.jfca.2020.103672 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Radoš, Kristina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaImproving volatile compounds profile and flavour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // EFFoST 2020 International Conference
Online, 2020. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Drakula, Saša; Prodanović, Ana-Marija; Tokić, Valentina; Rnjak, Viktorija; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaInfluence of enzymatic treatment and cryo- milling of buckwheat hulls on fibre solubility, free phenolic compounds and antioxidant capacity // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bucharest: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaAgents for improving the odour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bucharest: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Barošević, LucijaZadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Drakula, SašaRazvoj bezglutenskoga kruha poboljšane arome, povećane prehrambene vrijednosti i produljene trajnosti, 2020., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Bilandžić, Nina; Sedak, Marija; Đokić, Maja; Gross Bošković, Andrea; Florijančić, Tihomir; Bošković, Ivica; Kovačić, Marin; Puškadija, Zlatko; Hruškar, MirjanaAssessment of toxic and trace elements in multifloral honeys from two regions of continental Croatia // Bulletin of environmental contamination and toxicology, 104 (2020), 84-89 doi:10.1007/s00128-019-02764-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Horvat, Regina; Kalvarešin, Marko; Katušić, Vedran; Zonjić, Iva; Maleš, Željan; Hruškar, Mirjana; Bojić, MirzaBiljke i namirnice – može li neopasno biti otrovno? // Farmaceutski glasnik : glasilo Hrvatskog farmaceutskog društva, 76 (2020), 3; 197-210 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
9.Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaA Simple HS-SPME/GC-MS Method for Determination of Acrolein from Sourdough to Bread // Food Analytical Methods, 12 (2019), 11; 2582-2590 doi:10.1007/s12161-019-01612-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Bilandžić, Nina; Sedak, Marija; Đokić, Maja; Gross Bošković, Andrea; Florijančić, Tihomir; Bošković, Ivica; Kovačić, Marin; Puškadija, Zlatko; Hruškar, MirjanaElement content in ten Croatian honey types from different geographical regions during three seasons // Journal of food composition and analysis, 84 (2019), 103305, 12 doi:10.1016/j.jfca.2019.103305 (recenziran, članak, znanstveni)
-
11.Drakula, Saša; Budimir, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaSensory properties of gluten-free bread with pea flour and improvement agents // 10th International Congress „Flour-Bread ′19” and the 12th Croatian Congress of Cereal Technologists „Brašno-Kruh ′19.”, Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2019. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
12.Bilandžić, Nina; Solomun Kolanović, Božica; Tlak Gajger, Ivana; Buljan, Petra; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaKontrola antimikrobnih lijekova u medu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 13 (2018), 3-4; 107-119 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Drakula, Saša; Kovač, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Voučko, Bojana; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaSensory analysis of the odour of gluten-free bread with sourdough and pea flour addition // VII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH “Sourdough for health”, Book of Abstracts
Cork, Irska, 2018. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaOstaci sulfonamida u mesu i mesnim proizvodima tijekom trogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 49 (2018), 3; 149-158 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Bilandžić, Nina, Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaKoncentracije tetraciklinskih antibiotika u mesu i mesnim proizvodima // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 3; 220-228 (recenziran, članak, znanstveni)
-
16.Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaPraćenje ostataka kloramfenikola u mesu i mesnim proizvodima tijekom razdoblja 2015. - 2017. // Veterinarska stanica, 49 (2018), 2; 73-83 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bogdanović, Tanja; Major, Nikola; Pollak, Lea; Hruškar, Mirjana; Bituh, Martina; Šaler, PetraPossible application of an electronic tongue for rapid gluten detection in gluten free flours // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 52-59 (recenziran, članak, ostalo)
-
18.Vrkljan, PetraValidacijski postupci u određivanju sulfonamida i kloramfenikola u mesnim proizvodima primjenom ELISA metode, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Ostojić, JelenaOptimizacija i validacija HPLC metode za određivanje aminokiselina, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Krpan, Marina; Mačešić, Kristina; Ajredini, Saša; Hruškar, Mirjana; Marušić Radovčić, Nives; Janči, TiborAssessment of added water in seafood products on Croatian market // 46th WEFTA conference „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2016. str. 15-18 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Lovrić, Anja-MateaOptimizacija i validacija HS-SPME/GC-MS metode za određivanje alkohola, pirazina i furana u bezglutenskom kruhu, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Mutak, NikaOdređivanje proteina u hrani za dojenčad, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Ajredini, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaResistance of sourdough starter cultures to freezing // Proceedings of the 8th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR – BREAD ’15 10th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika d.o.o., 2016. str. 11-20 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Čukelj, Nikolina; Ajredini, Saša; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaBioactives in organic and conventional milled cereal products from Croatian market // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 10 (2015), 1-2; 23-30 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Voučko, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Ajredini, Saša; Čukelj, Nikolina; Novotni, Dubravka; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaQUALITY OF VACUUM COOLED GLUTEN FREE BREAD // Proceedings of 2nd FaBE 2015 - International Conference on Food and Biosystems Engineering / Petrotos, K., Leontopoulos, S. (ur.).
Mikonos, Grčka, 2015. str. 176-181 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)