Novosti

Onemogućen pristup CROSBI-ju

Zbog radova na održavanju elektroenergetske mreže 20.03.2023 u vremenu od 8:00 do 14:00 zbog prekida opskrbe električnom energijom neće biti moguće pristupiti pregledu ni administraciji Hrvatske znanstvene bibliografije (CROSBI)

Pročitaj više

Radovi na nadogradnji IRB poslužitelja

U četvrtak 13.10.2022. s početkom u 8:00h i u trajanju od 1h će biti obavljana softverska nadogradnja glavnog IRB poslužitelja u sklopu čega će doći do prekida u radu CROSBI administracijskog i korisničkog sučelja.

Pročitaj više

Nova funkcionalnost CROSBI-ja – URL poveznica na istraživačke podatke

Kako bi se omogućilo povezivanje znanstvenih radova s pripadajućim istraživačkim podacima u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji - CROSBI prilikom unosa ili uređivanja zapisa omogućeno je dodavanje poveznice na istraživačke podatke u za to predviđeno polje “URL pohranjenih izvornih istraživačkih podataka”.

Pročitaj više

Nova funkcionalnost CROSBI-ja - mogućnost filtriranja publikacija s obzirom na indeksiranost u Nature Indexu

U Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji - CROSBI je nedavno omogućeno filtriranje publikacija s obzirom na njihovu indeksiranost u Nature Indexu (unutar filtera 'Indeksiranost'). Prilikom unosa novog rada u CROSBI, podatak o indeksiranosti u Nature indexu će se automatski pridružiti zapisu o radu ako je riječ o izvornom znanstvenom radu koji je objavljen nakon 2015. godine u nekom od časopisa uključenih u Nature Index.

Pročitaj više

Nadogradnja CROSBI sustava

Zbog nadogradnje sustava u srijedu 24.11.2021. mogući su kraći prekidi u dostupnosti CROSBI-ja u periodu od 7:30 i 8:00.

Pročitaj više

Sporazum o suradnji na implementaciji i održavanju CroRIS-a

U četvrtak, 4. studenoga 2021. Institut Ruđer Bošković potpisao sporazum s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilišnim računskim centrom Srce o suradnji na implementaciji i održavanju Informacijskog sustava znanosti RH - CroRIS. Informacijski sustavi koje je razvio i održavao Centar za znanstvene informacije IRB-a: CROSBI, POIROT i Šestar bit će reimplementirani kao zasebni moduli unutar CroRIS-a, a svi podaci iz njih će biti prebačeni u CroRIS. Do daljnjega će svi naši postojeći informacijski sustavi će biti na raspolaganju krajnjim korisnicima sve do završetka implementacije CroRIS-a, postizanja njegovih potrebnih funkcionalnosti i migracije podataka.

Pročitaj više

POVEZIVANJE ZAPISA S USTANOVAMA

Obavještavamo da smo izvršili nadogradnju CROSBI-ja te smo unaprijedili funkcionalnost povezivanja zapisa o publikacijama s ustanovama. Kako bi se olakšao pronalazak ustanove koju se u CROSBI-ju želi povezati sa zapisom o publikaciji, na sučelju za unos novih i ažuriranje postojećih zapisa u CROSBI-ju smo statični popis ustanova zamijenili tražilicom

Pročitaj više

CROSBI indeksiran na OpenAIRE Exploreu

U sklopu aktivnosti Centra za znanstvene informacije IRB-a na netom završenom projektu iz programa Obzor 2020 - OpenAIRE Advance, dovršena je nadogradnja Hrvatske znanstvene bibliografije - CROSBI te je sustav usklađen s najnovijim OpenAIRE-ovim smjernicama za interoperabilnost. Time je CROSBI kao prva hrvatska podatkovna infrastruktura na najvišoj razini usklađen s propisanim smjernicama, a zapisi iz CROSBI-ja su dostupni i putem OpenAIRE Explore sučelja.

Pročitaj više

Radovi u postupku objavljivanja – 'rani pristup (online first)'

Kako bismo uskladili CROSBI s trendovima u znanstvenoj komunikaciji, za opis 'Radova u postupku objavljivanja' smo dodali novi status rada – “rani pristup (online first)”. Status je uveden kako bi se mogli ispravno kategorizirati radovi koji su prošli recenziju, prihvaćeni su za objavu i dostupni su na mrežnim stranicama izdavača s punim tekstom rada, no nisu još uvijek prirodani godištu/sveščiću časopisa.

Pročitaj više

Tko je tko u CROSBI-ju

Tko je tko u CROSBI-ju je nova funkcionalnost koju smo za vas razvili u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji - CROSBI. Tko je tko u CROSBI-ju vam omogućava pretraživanje/pregledavanja javnih profila autora iz CROSBI-ja, kao i pronalaženje profila autora na CROSBI-ju koji se bave određenom tematikom, ili koji su trenutno u radnom odnosu na određenoj ustanovi iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske.

Pročitaj više

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font