Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću (CROSBI ID 426369)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Matić, Magdalena Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću / Štolfa Čamagajevac, Ivna (mentor); Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju, . 2015

Podaci o odgovornosti

Matić, Magdalena

Štolfa Čamagajevac, Ivna

hrvatski

Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću

Voće je važan izvor prirodnih antioksidansa koji blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje. Fenolni spojevi i askorbinska kiselina značajno doprinose antioksidacijskoj aktivnosti voća. Kvaliteta i nutritivna vrijednost voća smanjuje se tijekom skladištenja, no različiti tretmani kao što su otopina salicilne kiseline, ozon, metil-jasmonat i UV-C zračenje mogu očuvati kvalitetu voća i antioksidacijsku aktivnost.

voće ; skladištenje ; askorbinska kiselina ; fenolni spojevi ; antioksidacijska aktivnos

nije evidentirano

engleski

Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity

nije evidentirano

fruit ; storage ; ascorbic acid ; phenols ; antioxidant capacity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

12

30.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju

Osijek

Povezanost rada

Biologija

Poveznice