Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću (CROSBI ID 426369)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Matić, Magdalena
Štolfa Čamagajevac, Ivna
hrvatski
Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću
Voće je važan izvor prirodnih antioksidansa koji blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje. Fenolni spojevi i askorbinska kiselina značajno doprinose antioksidacijskoj aktivnosti voća. Kvaliteta i nutritivna vrijednost voća smanjuje se tijekom skladištenja, no različiti tretmani kao što su otopina salicilne kiseline, ozon, metil-jasmonat i UV-C zračenje mogu očuvati kvalitetu voća i antioksidacijsku aktivnost.
voće ; skladištenje ; askorbinska kiselina ; fenolni spojevi ; antioksidacijska aktivnos
nije evidentirano
engleski
Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity
nije evidentirano
fruit ; storage ; ascorbic acid ; phenols ; antioxidant capacity
nije evidentirano
Podaci o izdanju
12
30.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju
Osijek