Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Helene von Druskowitz (CROSBI ID 784764)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Skuhala Karasman, Ivana Helene von Druskowitz // "Znanstveni koncentrat", Treći program Hrvatskoga radija, 29.04.2019.. 2019.

Podaci o odgovornosti

Skuhala Karasman, Ivana

hrvatski

Helene von Druskowitz

Helene Druskowitz rođena je kao Helena Maria Franziska Druschkovich 2. svibnja 1856. godine u Hietzingu. Godine 1873. na bečkom konzervatoriju apsolvirala je studij glasovira, a godinu dana kasnije, 1874. godine, nakon privatne poduke, položila je maturu na Piaristengymnasium u Beču. Iste se je godine s majkom odselila u Zürich gdje je od 1874. do 1878. godine studirala filozofiju, arheologiju, germanistiku, orijentalistiku i moderne jezike. S dvadeset i dvije godine, 1878. godine, doktorirala je na Sveučilištu u Zürichu tezom Don Juan bei Lord Bayron. Eine litterarisch- ästhetische Abhandlung (Don Juan kod Lorda Bayrona. Literarno-estetička rasprava). Time je postala prva žena s njemačkog govornog područja koja je regularno promovirana u doktoricu znanosti.

žene, Helene von Druskowitz

nije evidentirano

engleski

Helene von Druskowitz

nije evidentirano

women, Helene von Druskowitz

nije evidentirano

Podaci o izdanju

"Znanstveni koncentrat", Treći program Hrvatskoga radija, 29.04.2019.

2019.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filozofija