Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Operativni plan razvoja cikloturizma Istarske županije za razdoblje od 2019. do 2025. godine (CROSBI ID 784748)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Brščić, Kristina ; Šugar, Tina ; Lovrečić, Katarina Operativni plan razvoja cikloturizma Istarske županije za razdoblje od 2019. do 2025. godine // Naručitelj: Upravni odjel za turizam Istarske županije. 2019.

Podaci o odgovornosti

Brščić, Kristina ; Šugar, Tina ; Lovrečić, Katarina

hrvatski

Operativni plan razvoja cikloturizma Istarske županije za razdoblje od 2019. do 2025. godine

Operativan plan razvoja cikloturizma Istarske županije (u nastavku: Plan) je dokument kojim su definirane smjernice i operativni planovi razvoja cikloturizma na području Istarske županije do 2025. godine. Plan sufinancira Ministarstvo turizma te je strukturiran u skladu s obveznim elementima operativnih planova razvoja cikloturizma. U uvodnom dijelu dokumenta kratko su opisane osnovne značajke prostora Istarske županije budući da o prirodnim, demografskim i gospodarskim, u prvom redu turističkim obilježjima područja, uvelike ovisi kako će se razvijati cikloturizam. Cikloturizam je kao turistički proizvod prepoznat kao proizvod s velikom perspektivom razvoja jer, osim što uključuje sportsku aktivnost, promovira i zdravi način života i održivi transport te je sve popularniji među stanovnicima i turistima diljem Europe. Istarska županija ima veliki potencijal za razvoj cikloturizma te već godinama provodi niz aktivnosti za razvoj cikloturizma, a u planiranom razdoblju još će se dodatno intenzivirati aktivnosti koje se odnose na ulaganje u turističku infrastrukturu te dodatne aktivnosti kojima je cilj unaprijediti cikloturističku ponudu. U uvodnom dijelu razmatraju se i postojeći planski dokumenti na nacionalnoj i regionalnoj razini, od Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske, Akcijskog plana razvoja cikloturizma, Master plana turizma Istarske županije, EuroVelo ruta, budući da kroz Istarsku županiju prolaze dvije, EuroVelo 8 i EuroVelo 9, te prihvaćenih Smjernica za razvoj proizvoda Bike & Outdoor i Smjernica za unaprjeđenje cestovnih biciklističkih prometnica u Istri. U drugom dijelu Plana prikazana je detaljna analiza postojećeg stanja cikloturizma na području Istarske županije koja se odnosi na: stanje cesta i biciklističke mreže na području Istarske županije, podacima o prometnim nesrećama, broju biciklističkih manifestacija u Istri, Istra Bike&Bed smještaju, bike sharing sustavu i e-bike punionicama i ostalim uslugama, vizualnom identitetu cikloturizma u Istarskoj županiji te ostalim elementima cikloturizma u županiji. Analiza stanja cikloturizma u županiji utvrđena je SWOT analizom na čijem su temelju definirani vizija, misija i opći ciljevi budućeg razvoja cikloturizma. Također, utvrđeni su standardi za razvoj te kao najvažniji dio, opis mjera, odnosno konkretnih razvojnih projekata.

cikloturizam ; Istarska županija ; razvojni projekti

nije evidentirano

engleski

Operational Plan for Development Of Cycle Tourism of Istria County for the Period from 2019 to 2025

nije evidentirano

cycle tourism ; Istrian County ; development projects

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Naručitelj: Upravni odjel za turizam Istarske županije

2019.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija