Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Je li ainu srodan hrvatskomu? : suvremena biologija i teorije o postanku jezika (monogeneza ili poligeneza) (CROSBI ID 675493)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Marotti, Bojan Je li ainu srodan hrvatskomu? : suvremena biologija i teorije o postanku jezika (monogeneza ili poligeneza) // Biologijska objašnjenja u društvenim i humanističkim znanostima Zagreb, Hrvatska, 19.10.2000-19.10.2000

Podaci o odgovornosti

Marotti, Bojan

hrvatski

Je li ainu srodan hrvatskomu? : suvremena biologija i teorije o postanku jezika (monogeneza ili poligeneza)

U radu se raspravlja o tome koliko su suvremena biološka istraživanja, osobito ona u genetici, utjecala na poredbeno-povijesna proučavanja u jezikoslovlju, ali i obrnuto, tj. koliko su jezikoslovne spoznaje utjecale na biologiju. Posebno se pak razmatra teorija monogeneze jezika, tj. tvrdnja da su svi jezici na svijetu potekli od jednoga zajedničkoga (pra)jezika. Premda je ta teorija u povijesti (suvremenoga) jezikoslovlja često bila osporavana, neka današnja istraživanja u biologiji, ali jednako tako u antropologiji i arheologiji, govore u prilog navedenoj teoriji.

postanak jezika ; monogeneza ; poligeneza ; biologija ; genetika ; antropologija ; arheologija

nije evidentirano

engleski

Is Ainu related to Croatian? : contemporary biology and the theories about the origination of languages (monogenesis or polygenesis)

nije evidentirano

origination of languages ; monogenesis , polygenesis ; biology ; genetics ; anthropology ; archeology

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Biologijska objašnjenja u društvenim i humanističkim znanostima

predavanje

19.10.2000-19.10.2000

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Filologija, Filozofija