Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Populacijski potencijal Grada Zagreba i modeli revitalizacije s prijedlozima mjera (CROSBI ID 784715)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Šterc, Stjepan Populacijski potencijal Grada Zagreba i modeli revitalizacije s prijedlozima mjera // Strategija demografskog razvitka Grada Zagreba. 2019.

Podaci o odgovornosti

Šterc, Stjepan

hrvatski

Populacijski potencijal Grada Zagreba i modeli revitalizacije s prijedlozima mjera

Grad Zagreb je vrlo ozbiljno krenuo u rješavanje demografskog nestanka, postavljajući problem institucijski, programski, stručno-znanstveno, politički i operativno sukladno njegovoj težini i ne čekajući pritom sporu, neučinkovitu i neuvjerljivu nacionalnu razinu odlučivanja i postavljanja cijelog koncepta demografske revitalizacije Hrvatske. Kao glavni i najveći grad zemlje u definiranju gradske demografske politike javlja se jedan veliki problem koji svoju refleksiju može imati na ostali izumirući ruralni hrvatski prostor, a to je izbjegavanje demografske centralizacije i potenciranje deruralizacije ostalih dijelova Hrvatske. Demografski zagrebački poticaji i razrađen koncept demografske revitalizacije u teorijskom i posebno operativnom smislu mogu imati i svoj kontraefekt u novom privlačenju hrvatskog izvangradskog stanovništva pa je pored klasičnih revitalizacijskih mjera i poticaja potrebno unutar zagrebačke gradske politike razraditi i model revitalizacije Hrvatske zagrebačkom populacijom. Gotovo kao obavezu glavnog grada prema cijeloj Hrvatskoj.

stanovništvo, potencijal, Zagreb, modeli.mjere

nije evidentirano

engleski

Population potential of the city of Zagreb and models of revitalisation with proposals for measures

nije evidentirano

population, potential, Zagreb, models. easures

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Strategija demografskog razvitka Grada Zagreba

2019.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




nije evidentirano