Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje krumpira (CROSBI ID 264003)

Prilog u časopisu | stručni rad

Ostojić Zvonimir ; Brzoja, Dragojka Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje krumpira // Gospodarski list, 178 (2019), 7; 25-29

Podaci o odgovornosti

Ostojić Zvonimir ; Brzoja, Dragojka

hrvatski

Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje krumpira

U radu se raspravlja o korovima kao čimbeniku proizvodnje krumpira u Hrvatskoj. Navode se korovne vrste koje najčešće zakorovljavaju krumpir, njihov utjecaj na prinos i njihova uloga u prenošenju bolesti i virusa krumpira. Naznačene su sve raspoložive mjere borbe protiv korova (preventivne, mehaničke i kemijske). Tablično su prikazani herbicidni pripravci (sredstva) za suzbijanje korova primjenom nakon sadnje a prije nicanja krumpira (22 pripravka) i pripravci koji se primjenjuju nakon nicanja krumpira (19 pripravaka). U posebnoj tablici dana je relativna osjetljivost najčešće zastupljenih korova u krumpiru na dopuštene herbicide, primjenom nakon sadnja a prije nicanja i nakon nicanja krumpira.

krumpir, korovi, mjere suzbijanja korova, herbicidi, spektar djelovanja

nije evidentirano

engleski

Weeds - restrictive factor in potato production

nije evidentirano

potatoes, weeds, weed control measures, herbicides, spectrum of action

nije evidentirano

Podaci o izdanju

178 (7)

2019.

25-29

objavljeno

0350-3100

1847-179X

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)