Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 997510

Utjecaj tradicionalnog načina pakiranja mesa na njegovu trajnost


Galić, Kata; Ščetar, Mario; Kurek, Mia
Utjecaj tradicionalnog načina pakiranja mesa na njegovu trajnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 2; 142-146 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)


Naslov
Utjecaj tradicionalnog načina pakiranja mesa na njegovu trajnost
(Influence of the traditional way of packing meat on its shelf life)

Autori
Galić, Kata ; Ščetar, Mario ; Kurek, Mia

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 21 (2019), 2; 142-146

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
Meso, pakiranje, rok trajnosti
(Meat, packaging, shelf life)

Sažetak
Kako bi se odabrao optimalan ambalažni materijal bitno je poznavanje karakteristika proizvoda važnih za očuvanje kvalitete i sigurnosti te poznavanje čimbenika koji mogu utjecati na povećanje trajnosti upakiranog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb