Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama (CROSBI ID 426293)

Ocjenski rad | diplomski rad

Orbanić, Fumica Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama / Jeromel, Ana (mentor); Jagatić Korenika, Ana-Marija (neposredni voditelj). ZAGREB, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Orbanić, Fumica

Jeromel, Ana

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama

Hrastove bačve, posebice barrique, tradicionalno se koriste u proizvodnji crnih vina pri čemu zavisno od jačine paljenja te vrste hrasta od kojeg su izrađene njihov utjecaj na kakvoću vina može se značajno razlikovati. Uz to i duljina dozrijevanja ima važnu ulogu u promjenama kemijskog sastava vina te utjećen na različitost intenziteta i kakvoće boje. Pretpostavka je da primjena srednje i jako paljenih barrique bačava od slavonskog hrasta te dozrijevanje u periodu od 9 mjeseci će pozitivno utjecati na koncentracije pojedinačnih polifenola u vinima berbe 2016.

polifenoli, barrique, duljina dozrijevanja

nije evidentirano

engleski

Polyphenol composition of wines made from three red grape varieties (V.vinifera L.) aged in oak barrels

nije evidentirano

polyphenols, barrique, ageing period

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

05.04.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

ZAGREB

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)