Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama (CROSBI ID 426293)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Orbanić, Fumica
Jeromel, Ana
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama
Hrastove bačve, posebice barrique, tradicionalno se koriste u proizvodnji crnih vina pri čemu zavisno od jačine paljenja te vrste hrasta od kojeg su izrađene njihov utjecaj na kakvoću vina može se značajno razlikovati. Uz to i duljina dozrijevanja ima važnu ulogu u promjenama kemijskog sastava vina te utjećen na različitost intenziteta i kakvoće boje. Pretpostavka je da primjena srednje i jako paljenih barrique bačava od slavonskog hrasta te dozrijevanje u periodu od 9 mjeseci će pozitivno utjecati na koncentracije pojedinačnih polifenola u vinima berbe 2016.
polifenoli, barrique, duljina dozrijevanja
nije evidentirano
engleski
Polyphenol composition of wines made from three red grape varieties (V.vinifera L.) aged in oak barrels
nije evidentirano
polyphenols, barrique, ageing period
nije evidentirano
Podaci o izdanju
62
05.04.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
ZAGREB