Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prijedlog primjene izvornoga teksta u nastavi engleskog jezika s naglaskom na razvoj vještine pisanja sažetaka (CROSBI ID 784677)

Druge vrste radova | ostalo

Krakić, Ana Marija ; Jurina Babović, Natalija Prijedlog primjene izvornoga teksta u nastavi engleskog jezika s naglaskom na razvoj vještine pisanja sažetaka // Zbornik radova. 2009.

Podaci o odgovornosti

Krakić, Ana Marija ; Jurina Babović, Natalija

hrvatski

Prijedlog primjene izvornoga teksta u nastavi engleskog jezika s naglaskom na razvoj vještine pisanja sažetaka

U nastavi stranih jezika postoje razni načini na koje se izvorni tekstovi mogu obraditi, što ovisi ponajprije o tematici i težini samoga teksta, kao i o namjeni zadatka. U ovom radu daje se prijedlog korištenja izvornih novinskih članaka u nastavi engleskoga jezika te njihove analize u svrhu izrade kratkog sažetka. Na nekim primjerima pokazuje se postupak kojim se razlučuju bitne od nebitnih informacija i način na koji se one potom sažimaju u nekoliko rečenica. Postupak uključuje pronalaženje ključnih riječi i rečenica i njihovo korištenje ili parafraziranje pri sastavljanju sažetka. Opisuju se i poteškoće na koje studenti nailaze pri samostalnom pokušaju pisanja sažetka na stranom jeziku.

nastava stranog jezika, primjena izvornoga teksta u nastavi, metode izrade sažetka, analiza teksta, intenzivno čitanje

nije evidentirano

engleski

An example of how to use authentic texts in ELT with emphasis on developing summary writing skills

nije evidentirano

foreign language teaching, using authentic texts in teaching, summary writing methods, text analysis, intensive reading

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova

2009.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7670-03-0

Povezanost rada

nije evidentirano