Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 995871

Mogućnosti i perspektive obrazovanja u području farmacije


Rajić, Zrinka; Mornar Turk, Ana; Lovrić, Jasmina; Maleš, Željan
Mogućnosti i perspektive obrazovanja u području farmacije // Novo doba farmacije - spremni na izazove / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2019. str. 19-19 (pozvano predavanje, recenziran, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 995871 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti i perspektive obrazovanja u području farmacije
(Possibilities and perspective of education in the field of pharmacy)

Autori
Rajić, Zrinka ; Mornar Turk, Ana ; Lovrić, Jasmina ; Maleš, Željan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Novo doba farmacije - spremni na izazove / Zorc, Branka - Zagreb : Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2019, 19-19

Skup
6. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem, Novo doba farmacije - spremni na izazove

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 04.-07.04.2019

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Recenziran

Ključne riječi
obrazovanje, farmacija Farmaceutsko-biokemijski fakultet,
(education, pharmacy, Faculty of pharmacy and biochemistry)

Sažetak
Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (FBF), s tradicijom od 136 godina (farmacija) i 56 godina (medicinska biokemija), sa 65 nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju i preko 30 asistenata i poslijedoktoranada jedna je od važnijih znanstveno-nastavnih institucija u Republici Hrvatskoj. U okviru integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u trajanju od deset semestara obrazuje magistre farmacije i magistre medicinske biokemije i laboratorijske medicine, koji su prijeko potrebna karika u obavljanju zdravstvene djelatnosti, ali su i nositelji svih aspekata istraživanja i razvoja lijekova, medicinskih i kozmetičkih proizvoda te dodataka prehrani. Uvođenje integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije na engleskom jeziku predstavlja jedan od važnih strateških ciljeva FBF-a u narednim godinama. U listopadu 2018. godine FBF je započeo s provedbom projekta "Razvoj integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije na engleskom jeziku (Pharma5.0)", financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) u sklopu poziva "Internacionalizacija visokog obrazovanja". U svrhu daljnjeg unaprjeđenja studijskih programa FBF se, u suradnji s drugim izvoditeljima studija farmacije u RH, prijavio na ESF natječaj u sklopu poziva “Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja” s projektom “Primjena HKO-a u unaprjeđenju studijskih programa u području farmacije i medicinske biokemije (PharmMedQ)”. Provedba projekta osigurat će izradu standarda zanimanja i kvalifikacija u polju farmacije i usklađivanje potreba tržišta rada, suvremenih kompetencija i ishoda učenja studijskih programa na FBF-u. FBF je jedina visokoobrazovna ustanova u RH koja ustrojava i izvodi poslijediplomski sveučilišni doktorski studij i poslijediplomske specijalističke studije iz područja biomedicine i zdravstva, polja farmacije, grane farmacije i medicinske biokemije. Poslijediplomski sveučilišni studij (doktorski studij) “Farmaceutsko-biokemijske znanosti” organizira se u dvije znanstvene grane: „Farmaceutske znanosti“ i „Medicinsko-biokemijske znanosti“, tijekom šest semestara. Poslijediplomski specijalistički studiji Razvoj lijekova, Molekularna dijagnostika, Fitofarmacija s dijetoterapijom, Dermatofarmacija i kozmetologija, Klinička farmacija, Medicinska biokemija i laboratorijska medicina i Toksikologija izvode se kao zasebni studiji u trajanju od dva semestra ili su obvezni dio određene specijalizacije u zdravstvu, a njihovim se završetkom stječe akademski naziv sveučilišnog magistra. FBF u suradnji s Sveučilištem u Zagrebu organizira zimsku školu namijenjenu doktorandima, poslijedoktorandima i ostalim mladim istraživačima o komercijalizaciji rezultata istraživanja, usredotočenu na suradnju između akademije i industrije, transfer tehnologije i intelektualno vlasništvo te osnivanje startup i spin off tvrtki.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
FarmacijaPOVEZANOST RADA


Ustanove:
Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zrinka Rajić (autor)

Avatar Url Željan Maleš (autor)

Avatar Url Jasmina Lovrić (autor)

Avatar Url Ana Mornar Turk (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Rajić, Zrinka; Mornar Turk, Ana; Lovrić, Jasmina; Maleš, Željan
Mogućnosti i perspektive obrazovanja u području farmacije // Novo doba farmacije - spremni na izazove / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2019. str. 19-19 (pozvano predavanje, recenziran, sažetak, stručni)
Rajić, Z., Mornar Turk, A., Lovrić, J. & Maleš, Ž. (2019) Mogućnosti i perspektive obrazovanja u području farmacije. U: Zorc, B. (ur.)Novo doba farmacije - spremni na izazove.
@article{article, editor = {Zorc, B.}, year = {2019}, pages = {19-19}, keywords = {obrazovanje, farmacija Farmaceutsko-biokemijski fakultet,}, title = {Mogu\'{c}nosti i perspektive obrazovanja u podru\v{c}ju farmacije}, keyword = {obrazovanje, farmacija Farmaceutsko-biokemijski fakultet,}, publisher = {Hrvatsko farmaceutsko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, editor = {Zorc, B.}, year = {2019}, pages = {19-19}, keywords = {education, pharmacy, Faculty of pharmacy and biochemistry}, title = {Possibilities and perspective of education in the field of pharmacy}, keyword = {education, pharmacy, Faculty of pharmacy and biochemistry}, publisher = {Hrvatsko farmaceutsko dru\v{s}tvo}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font