Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije (CROSBI ID 674506)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Zrinka, Tolušić ; Ružica, Lončarić ; Igor, Kralik Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije // 52nd croatian and 12th international symposium on agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.). Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 177-180

Podaci o odgovornosti

Zrinka, Tolušić ; Ružica, Lončarić ; Igor, Kralik

hrvatski

Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije

Razvoj specifičnih oblika turističke ponude svojevrsna je suprotnost i transformacija masovne turističke ponude. Specifični oblici turističke ponude stvaraju i povećavaju konkurentnu prednost destinacije te utječu na održivi razvoj. Novi oblik selektivnog turizma je gastro turizam, kao dio ponude ruralnog turizma. Osim ponude tradicionalnih, autohtonih jela u gastro ponudu se sve više uključuju i nove specifične namirnice, a jedna od njih je i batat. Iako batat nije autohtona biljka naših krajeva, povoljni klimatski uvjeti omogućuju njezinu komercijalnu proizvodnju i ponudu kroz gastronomiju. Istraživanje provedeno na području Virovitičko-podravske županije, koja je najveći proizvođač batata u RH, imalo je za cilj utvrditi koliko je lokalno stanovništvo upoznato s karakteristikama i vrijednostima batata, mogućnošću njegove zastupljenosti u gastro turističkoj ponudi županije te koje promotivne aktivnosti smatraju potrebnim za popularizaciju proizvoda i moguću diferencijaciju gastronomskog turizma.

batat ; promocija ; gastro turizam ; Virovitičko-podravska županija

nije evidentirano

engleski

Introducing and promotion of sweet potato into the gastro tourism in Virovitica-Podravina county

nije evidentirano

promotion ; sweet potato ; gastro tourism ; Virovitica-Podravina county

nije evidentirano

Podaci o prilogu

177-180.

2017.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2459-5543

Podaci o skupu

52 nd Croatian and 12 th International symposium on agriculture

poster

12.02.2017-17.02.2017

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija, Ekonomija, Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice