Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnološko – tehnički aspekti zaštite na radu u pivarskoj industriji (CROSBI ID 674450)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Šarić, Goran ; Kolić, Ivana ; Matijević, Bojan ; Belavić, Valentina Tehnološko – tehnički aspekti zaštite na radu u pivarskoj industriji // Zbornik radova 7. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja / Kirin, Snježana (ur.). Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2018. str. 331-339

Podaci o odgovornosti

Šarić, Goran ; Kolić, Ivana ; Matijević, Bojan ; Belavić, Valentina

hrvatski

Tehnološko – tehnički aspekti zaštite na radu u pivarskoj industriji

Budući da na tržište plasira proizvode namijenjene za prehranu ljudi, prehrambena industrija se generalno stavlja pod isti nazivnik. S obzirom na vrlo veliki spektar proizvoda koji zahtijevaju različite sirovine, drugačiju pripremu i obradu, konzerviranje i pakiranje, svaka od tih prehrambenih industrija ima svoje specifičnosti i zakonitosti u proizvodnji. Shodno tome, za svaku prehrambenu industriju neće vrijediti ista pravila i zahtjevi o zaštiti na radu. U proizvodnji piva postoje tri vrlo različita proizvodna dijela od kojih je prvi varionica u kojoj se iz prije pripremljenih sirovina dobiva sladovina, koja se u odjeljenju fermentacije nacjepljuje kvascima koji ju previru te nastaju etanol, CO2 i drugi nusprodukti aktivnosti kvasca. Nakon odležavanja na niskoj temperaturi te filtracije, pivo odlazi u punionicu gdje se pasterizira i puni u različitu ambalažu. Osim toga, unutar velike industrijske pivovare postoje i kotlovnica i pročistač otpadnih voda te je iz navedenoga vidljivo da će zahtjevi, pravila i mjere zaštite na radu biti nešto drugačiji za svaki proizvodni pogon unutar jedne industrijske pivovare.

pivovara, proizvodnja piva, prehrambena industrija, opasnosti, mjere zaštite na radu

nije evidentirano

engleski

Technical and Technological Aspects of Occupational Safety and Health in the Brewing Industry

nije evidentirano

brewery, beer production, food industry, dangers, work safety measures

nije evidentirano

Podaci o prilogu

331-339.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 7. međunarodnog stručno-znanstvenog skupa Zaštita na radu i zaštita zdravlja

Kirin, Snježana

Karlovac: Veleučilište u Karlovcu

2623-6435

Podaci o skupu

7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"

poster

12.09.2018-15.09.2018

Zadar, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija