Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uporaba značajki vizualnog sadržaja za objektivno vrednovanje kvalitete slike (CROSBI ID 784428)

Druge vrste radova | ostalo

Gvozden, Goran Uporaba značajki vizualnog sadržaja za objektivno vrednovanje kvalitete slike // Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu). 2012.

Podaci o odgovornosti

Gvozden, Goran

hrvatski

Uporaba značajki vizualnog sadržaja za objektivno vrednovanje kvalitete slike

Implementacija i integracija sustava za akviziciju, pohranu, obradu i prijenos vizualnih sadržaja uvelike ovisi o kvaliteti procesiranog sadržaja te percepciji istog od strane krajnjeg korisnika sustava. Određivanje kvalitete, detekcija izobličenja te verifikacija sadržaja korištenjem automatiziranih, neovisnih i standardiziranih postupaka predmet su istraživanja različitih znanstvenih disciplina a postupci koji provode opisane funkcije nazivaju se postupcima objektivnog mjerenja kvalitete vizualnog sadržaja. U radu se daje pregled postupaka za objektivno mjerenje kvalitete s osvrtom na subjektivne postupke kao referentne i trenutno jedine pouzdane načine utvrđivanja kvalitete vizualnog sadržaja. Stupanj pouzdanosti objektivnih postupaka izražava se putem koeficijenata korelacije pa će se sukladno tome opisati i odgovarajući statistički postupci. Poseban naglasak stavljen je na objektivne postupke mjerenja temeljene na statističkim modelima prirodne scene koji bez prisustva originalnog sadržaja provode vrednovanje kvalitete.

subjektivni postupci, objektivni postupci, FR, RR, NR, NSS model, SSIM, PSNR

Rad je napisan u svrhu polaganja kvalifikacijskog doktorskog ispita na poslijediplomskom doktorskom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

engleski

Objective Image Quality Assessment based on Visual Content Features

nije evidentirano

objective assessment methods, subjective assessment methods, FR, RR, NR, NSS model, SSIM, PSNR

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu)

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo, Informacijske i komunikacijske znanosti