Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

“Ulaganje u jednake mogućnosti za sve“ - prilog panel raspravi (CROSBI ID 784403)

Druge vrste radova | ostalo

Petrić, Mirko “Ulaganje u jednake mogućnosti za sve“ - prilog panel raspravi // Javno predstavljanje izvještaja Svjetske banke "Ulaganje u jednake mogućnosti za sve: Analiza rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj". 2019.

Podaci o odgovornosti

Petrić, Mirko

hrvatski

“Ulaganje u jednake mogućnosti za sve“ - prilog panel raspravi

Mirko Petrić sudjelovao je 22. ožujka 2019. u panelu priređenom u Europskom domu u Zagrebu, u povodu javnog predstavljanja izvještaja Svjetske banke na temu „Ulaganje u jednake mogućnosti za sve: analiza rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj“. U raspravi, koju je moderirala direktorica Svjetske banke za Hrvatsku Elisabetta Capanelli, sudjelovale su Ivana Matić (organizacija poslovnih žena Women in Adria), Sonja Vuković (Udruga za kreativni razvoj „Slap“), Ana Marija Tkalčec (CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) te Mirko Petrić (Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru). Doprinos Mirka Petrića panelu bio je predstavljanje i interpretacija odabranih rezultata anketnog ispitivanja stavova i praksi muškaraca i žena u Hrvatskoj, provedenog 2018. godine u okviru projekta „Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive – GENMOD“ (HRZZ-IP-2016-06-6010). Javno predstavljanje i panel organizirala je Udruga za održivi razovj zajednice „Odraz“, a održani su pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske Višnje Ljubičić.

rod, razvoj, rodne uloge, tipovi prema rodnim stavovima, starenje

nije evidentirano

engleski

"Investing in Opportunities for All" - contribution to the panel disscussion

nije evidentirano

gender, development, gender roles, types according to gender attitudes, aging

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Javno predstavljanje izvještaja Svjetske banke "Ulaganje u jednake mogućnosti za sve: Analiza rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj"

2019.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija