Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Siniša Opić, Branko Bognar i Snežana Ratković (Ur.): Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja (New Approaches to Research Methodology in Education) (CROSBI ID 262140)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika | domaća recenzija

Kunac, Sani Siniša Opić, Branko Bognar i Snežana Ratković (Ur.): Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja (New Approaches to Research Methodology in Education) // Društvena istraživanja : časopis za opća društvena pitanja, 28 (2019), 1; 175-179

Podaci o odgovornosti

Kunac, Sani

hrvatski

Siniša Opić, Branko Bognar i Snežana Ratković (Ur.): Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja (New Approaches to Research Methodology in Education)

U radu se daje prikaz monografije Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja (New Approaches to ResearchMethodology in Education). Ova monografija nastala je kao sinteza promišljanja i znanstvenog rada autora(ukupno njih 18) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kanade i Norveške, koji uočavajući kompleksnost fenomena odgoja, kao i drugih fenomena koje pedagogija proučava, ističu važnost pisanja o metodologiji i znanstvenim istraživanjima koja su prikladna upravo za proučavanje tih fenomena. Čitatelju daju uvid u neke opće probleme i razmatranja u metodologiji, i to uz stalno kritičko preispitivanje i osvrt na neke nove mogućnosti koje nam metodologija daje i koje trebamo iskoristiti.

kvalitativni pristupi ; kvantitativni pristupi ; metodologija ; pedagogija

nije evidentirano

engleski

Siniša Opić, Branko Bognar i Snežana Ratković (Ur.): New Approaches to Research Methodology in Education

nije evidentirano

qualitative approaches ; quantitative approaches ; methodology ; pedagogy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28 (1)

2019.

175-179

objavljeno

1330-0288

1848-6096

Povezanost rada

Povezane osobe



nije evidentirano

Poveznice
Indeksiranost