Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Katolička crkva u Podgorici (CROSBI ID 784299)

Druge vrste radova | katalog

Bobovec, Borka Katolička crkva u Podgorici // Katalog uz izložbu "Zvonimir Vrkljan - Boris Krstulović, Katolička crkva u Podgorici", Oris Kuća arhitekture i Hrvatski muzej arhitekture HAZU, 20.11.-1.12.2018.. 2018.

Podaci o odgovornosti

Bobovec, Borka

hrvatski

Katolička crkva u Podgorici

Katolička župna crkva u Podgorici jedno je od onih arhitektonskih ostvarenja koja dugo čekaju na prepoznavanje i valorizaciju koju zaslužuju. Malo poznata hrvatskoj stručnoj javnosti, djelo je hrvatskih arhitekata Zvonimira Vrkljana i Borisa Krstulovića i predstavlja izniman doprinos u kontekstu hrvatske suvremene arhitekture. Pojavnost i snaga djela pokazuju potencijal arhitekture u socijalnom angažiranju i transformaciji na načine koji su i danas relevantni, što je čini nezaobilaznom u aktualnim suvremenim arhitektonskim težnjama.

suvremena arhitektura, beton, brutalizam, crkva

nije evidentirano

engleski

Chatolic Church in Podgorica

nije evidentirano

contemporary architecture, concrete, brutalism, church

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Katalog uz izložbu "Zvonimir Vrkljan - Boris Krstulović, Katolička crkva u Podgorici", Oris Kuća arhitekture i Hrvatski muzej arhitekture HAZU, 20.11.-1.12.2018.

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti