Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon (CROSBI ID 425805)

Ocjenski rad | diplomski rad

Buković, Katarina Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Lukinac Čačić, Jasmina (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Buković, Katarina

Koceva Komlenić, Daliborka

Lukinac Čačić, Jasmina

hrvatski

Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon

Prehrambena industrija nastoji iskoristiti nusproizvode industrije te zadovoljiti potrebe i želje potrošača kao i unaprijediti svoje proizvode u skladu sa zahtjevima pravilne prehrane. U Republici Hrvatskoj godišnje se proizvode oko 40 600 t tropa grožđa. U ovom diplomskom radu provedena su probna pečenja i analize čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa. Čajno pecivo je napravljeno u laboratorijskim uvjetima prema standardnoj AACC 10-50.05 metodi od pšeničnog brašna i s dodatkom različitih udjela tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon. Osušen i usitnjen trop grožđa dodan je kao zamjena za pšenično brašno u udjelima 10, 20 i 30 %. Cilj rada je bio pratiti sljedeća svojstva čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa: boju, udio vode, teksturu, senzorska svojstva, volumen, duljinu i visinu. Povećanjem udjela tropa grožđa povećava se visina i dužina, a smanjuje se čvrstoća, koeficijent širenja, volumen, udio vode i svjetlina uzoraka čajnog peciva.

čajno pecivo ; trop sorte grožđa Cabernet Sauvignon ; senzorska svojstva ; tekstura ; pšenično brašno

nije evidentirano

engleski

Properties of wheat flour cookies made with the addition of Cabernet Sauvignon grape pomace

nije evidentirano

cookies ; Cabernet Sauvignon grape pomace ; sensory properties ; texture ; wheat flour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

19.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija