Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje (CROSBI ID 425804)

Ocjenski rad | diplomski rad

Farago, Nives Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Šušak, Ana (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Farago, Nives

Koceva Komlenić, Daliborka

Šušak, Ana

hrvatski

Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje

Zadatak rada bio je odrediti utjecaj dodatka različitih udjela pogače industrijske konoplje (20 %, 40 % i 60 %) pšeničnom brašnu pri ispitivanju kvalitativnih svojstava čajnog peciva. Čajno pecivo proizvedeno je prema standardnoj AACC (engl. American Association of Cereal Chemists) metodi 10 – 50 D. U uzorcima čajnog peciva analizirani su slijedeći parametri: udio i aktivitet vode, specifični volumen pomoću laserskog skener uređaja Volscan Profiler, boja površine čajnog peciva pomoću uređaja Minolta Chroma Meter CR – 400, te tekstura uređajem TA.XT Plus. Povećanjem udjela dodatka pogače industrijske konoplje povećava se koeficijent širenja, dužina (neovisno o udjelu vode) te tvrdoća čajnog peciva, a smanjuje visina, udio vode, volumen te parametri boje (L* i b*) u odnosu na čajno pecivo od pšeničnog brašna.

kvalitativni parametri ; čajno pecivo ; pogača industrijske konoplje

nije evidentirano

engleski

Testing qualitative parameters of cookies with the addition of industrial hemp cake

nije evidentirano

qualitative parameters ; cookies ; industrial hemp cake

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

08.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija