Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje (CROSBI ID 425804)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Farago, Nives
Koceva Komlenić, Daliborka
Šušak, Ana
hrvatski
Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje
Zadatak rada bio je odrediti utjecaj dodatka različitih udjela pogače industrijske konoplje (20 %, 40 % i 60 %) pšeničnom brašnu pri ispitivanju kvalitativnih svojstava čajnog peciva. Čajno pecivo proizvedeno je prema standardnoj AACC (engl. American Association of Cereal Chemists) metodi 10 – 50 D. U uzorcima čajnog peciva analizirani su slijedeći parametri: udio i aktivitet vode, specifični volumen pomoću laserskog skener uređaja Volscan Profiler, boja površine čajnog peciva pomoću uređaja Minolta Chroma Meter CR – 400, te tekstura uređajem TA.XT Plus. Povećanjem udjela dodatka pogače industrijske konoplje povećava se koeficijent širenja, dužina (neovisno o udjelu vode) te tvrdoća čajnog peciva, a smanjuje visina, udio vode, volumen te parametri boje (L* i b*) u odnosu na čajno pecivo od pšeničnog brašna.
kvalitativni parametri ; čajno pecivo ; pogača industrijske konoplje
nije evidentirano
engleski
Testing qualitative parameters of cookies with the addition of industrial hemp cake
nije evidentirano
qualitative parameters ; cookies ; industrial hemp cake
nije evidentirano
Podaci o izdanju
37
08.06.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek