Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve (CROSBI ID 425803)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pavlović, Mateja Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve / Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina (mentor); Šušak, Ana (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Pavlović, Mateja

Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina

Šušak, Ana

hrvatski

Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve

Cilj diplomskog rada je ispitivanje utjecaja različitih udjela vode te zamjene dijela pšeničnog brašna pogačom bundeve na parametre boje čajnog peciva. Ispitivanje se provodilo s udjelima vode 7, 11 % (sW), 9, 20 % (mW) i 11, 30 % (eW) i dodacima pogače bundeve u udjelima 20 %, 40 % i 60 %, a navedene smjese su se koristile za izradu čajnog peciva prema standardnoj AACC metodi 10- 50D. Mjerenje boje provedeno je dvjema metodama, računalnom analizom slike te kolorimetrom. Rezultati promjene boje čajnog peciva prikazani su grafički i tablično. Dobiveni rezultati pokazali su da udio vode nema statistički značajan utjecaj na parametre boje čajnog peciva. Kod smjesa za proizvodnju čajnog peciva od čistog pšeničnog brašna te onog s različitim udjelom buče postoji statistički značajna razlika, dok među uzorcima čajnog peciva s udjelom buče od 40 % i 60 % ne postoji statistički značajna razlika. Boja mjerena računalnom analizom slike obuhvaća cjelokupni uzorak te je reprezentativnija i objektivnija za praćenje promjene boje čajnog peciva.

čajno pecivo ; pogača bundeve ; kolorimetar ; računalna analiza slike

nije evidentirano

engleski

Digital image analysis of a biscuit with different water content and defatted pumpkin

nije evidentirano

biscuit ; defatted pumpkin ; colorimeter ; computer image analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

79

06.04.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija