Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine (CROSBI ID 425798)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marek, Hana Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine / Jukić, Marko ; Rukavina, Ivana (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Marek, Hana

Jukić, Marko ; Rukavina, Ivana

hrvatski

Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine

Cilj ovoga rada bio je ispitati reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine. Ispitano je 27 sorti koje su uzgajane na dvije različite lokacije, osječkoj i zagrebačkoj. Sorte su uzgajane pod istim agrotehničkim i agroekološkim uvjetima. Ispitana su reološka svojstva na Brabenderovom farinografu, ekstenzografu, te aktivnost amilolitičkih enzima na Brabenderovom amilografu i pomoću broja padanja po Hagberg- Pertenu. Rezultati su pokazali da su uzorci uzgojeni na osječkom području bolje kvalitete u odnosu na uzorke uzgojene na zagrebačkom području tijekom vegetacijske godine 2016./17., a to je naročito vidljivo iz farinografskih pokazatelja kvalitete. Budući da su tijekom uzgoja pšenice provođene identične agrotehničke mjere na obje lokacije, može se zaključiti da su glavni uzrok razlika u kvaliteti pšenice s osječkog i zagrebačkog područja različiti klimatski uvjeti.

reološka svojstva ; tijesto ; farinograf ; ekstenzograf ; amilolitička aktivnost

nije evidentirano

engleski

Dough Rheological Properties of Winter Wheat Varieties Flours from the 2017 Harvest

nije evidentirano

rheological properties ; dough ; farinograph ; extensograph ; amylolytic activity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

20.07.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija