Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

"Povjerenje u medije i krizno komuniciranje:lokalni radio u izvanrednoj situaciji" (CROSBI ID 425790)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Kedžo, Zdravko "Povjerenje u medije i krizno komuniciranje:lokalni radio u izvanrednoj situaciji" / Izv.prof.dr.sc. Maldini, Pero (mentor); Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, . 2015

Podaci o odgovornosti

Kedžo, Zdravko

Izv.prof.dr.sc. Maldini, Pero

hrvatski

"Povjerenje u medije i krizno komuniciranje:lokalni radio u izvanrednoj situaciji"

Usprkos niskim razinama povjerenja koje građani Hrvatske iskazuju prema medijima i medijskim sadržajima, evidentan je relativno visok stupanj povjerenja prema lokalnom radiju. Ono je relativno postojano i ne bilježi značajniji pad i u okolnostima znatnog porasta korištenja interneta kao primarnog izvora informiranja. To distingvira lokalni radio od svih drugih medija masovnog komuniciranja i ukazuje na potrebu posebnog istraživanja tog fenomena. Pitanje povjerenja u medije postaje osobito važno u izvanrednim situacijama kada je njihovo djelovanje od vitalne važnosti. U tom smislu, ovaj rad istražuje i nastoji utvrditi povezanost i međusobnu uvjetovanost razmjerno više razine povjerenja u lokalni radio, osobito njegov izbor kao primarnog izvora informiranja o izvanrednoj situaciji i njegovih inherentnih tehnoloških, komunikacijskih i komunikoloških prednosti u odnosu na druge masovne medije. Kroz tehnološku, sociopolitičku, sociokulturnu, sociopsihološku i osobito komunikološku analizu pozicije i djelovanja lokalnog radija u suvremenim društvenim uvjetima te posebice povjerenja koje mu građani iskazuju, u ovom radu se nastoji pokazati njegova nezaobilazna uloga u služenju javnom interesu. Pritom se ukazuje na njegov komunikološki, komunikacijski, sigurnosni, politički, socijalni i sociopsihološki potencijal, posebice na primjeru kriznog komuniciranja u izvanrednim situacijama kada se radio pokazuje ključnim činiteljem pravodobnog informiranja javnosti o kriznom događaju na lokalnom području te u kontekstu koordinacije aktivnosti kolektivnih i individualnih aktera sustava upravljanja krizom u zaštiti od opasnosti socijalnih skupina pogođenih kriznim događajem.

povjerenje (socijalno, političko), masovni mediji, radio, lokalni radio, kriza i upravljanje krizom, krizno komuniciranje, izvanredna situacija, javnost, publika.

nije evidentirano

engleski

Trust in Media and Crisis Communication: Local Radio in an Emergency Situation

nije evidentirano

trust (social, political), mass media, radio, local radio, crises and crisis management, crisis communication, an emergency situation, public, audience.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2016

06.07.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Osijek

Povezanost rada

nije evidentirano