Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 988373

Masivna paralelna obrada


Lovrenčić, Rudolf
Masivna paralelna obrada 2017., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb


Naslov
Masivna paralelna obrada
(Accelerated Massive Parallelism)

Autori
Lovrenčić, Rudolf

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet elektrotehnike i računarstva

Mjesto
Zagreb

Datum
01.07

Godina
2017

Stranica
34

Mentor
Jakobović, Domagoj

Ključne riječi
Masivna paralelna obrada, programiranje grafičkih procesora, paralelno programiranje, C++ AMP, ovisnost ubrzanja i računalnih resursa, ubrzanje neuronskih mreža i genetskih algoritama
(Accelerated massive parallelism, GPGPU, parallel programming, C++ AMP, connection between acceleration and available hardware, acceleration of artificial neural networks and genetic algorithms)

Sažetak
Ubrzanje programa pomoću grafičkih procesora je u stalnom usponu proteklih desetak godina. Snaga grafičkih kartica primjenjuje se na raznolike probleme iz računarske prakse, a ne samo za iscrtavanje računalne grafike. Za potrebe rada, ostvaren je idealizirani program za paralelizaciju kako bi se pokazala mogućnost ubrzanja programskim alatom C++ AMP. Obrađeno je nekoliko dodatnih problema iz područja genetskog programiranja i neuro-računarstva. Testovi su odrađeni i na različitim računalima u cilju pronalaska ovisnosti između ubrzanja i raspoloživih računalnih resursa. Rezultati su prikazani na dijagramima i tablicama u kojima se vidi ovisnost ubrzanja o količini operacija.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Ustanove
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb