Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha (CROSBI ID 425700)

Ocjenski rad | diplomski rad

Radojčić, Saša Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha / Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Magdić, Damir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2004

Podaci o odgovornosti

Radojčić, Saša

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Magdić, Damir

hrvatski

Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha

Snimljeno je po pet površina presjeka vekni bijelog i raženog kruha, zarotirane i uvećanih površina presjeka vekni. Dobivene slioke pohranjene su u u Windows bitmap formatu u 8-bitnom RGB modelu s 256 boja, prikazane u najčešće upotrebljavanom modelu sivih nijansi pri razdjelnim vrijednostima 128 i 162 i analizirane računalnim programom. Određeni su udjeli šupljina za svih pet uzoraka. Na presjecima kriški bijelog kruha bilo je prosječno oko 5% šupljina, a na presjecima raženog kruha oko 20%. Podaci su obrađeni statistički s ciljem određivanja utjecaja parametara rotacije i uvećanja na rezultate računalne anlize slike. Rezultatu su pokazali najveći udio šupljina u položajima okomitim na osnovnu liniju, a svakih 180 stupnjeva vrijednosti su bile približno jednake. Povećanjem slike uzorka povećava se i udio šupljina određen računalnom anlizom slike.

kruh, računalna anliza slike, rotacija, uvećanje

nije evidentirano

engleski

Investigation of Rotation Implications and Enlargement on Results of Computerized Image Analysis of White and Rice Bread

nije evidentirano

bread, computer image analysis, rotation, enlargement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

10.12.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Računarstvo