Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha (CROSBI ID 425700)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Radojčić, Saša
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Magdić, Damir
hrvatski
Ispitivanje utjecaja rotacije i uvećanja na rezultate računalne analize slike sredine bijelog i raženog kruha
Snimljeno je po pet površina presjeka vekni bijelog i raženog kruha, zarotirane i uvećanih površina presjeka vekni. Dobivene slioke pohranjene su u u Windows bitmap formatu u 8-bitnom RGB modelu s 256 boja, prikazane u najčešće upotrebljavanom modelu sivih nijansi pri razdjelnim vrijednostima 128 i 162 i analizirane računalnim programom. Određeni su udjeli šupljina za svih pet uzoraka. Na presjecima kriški bijelog kruha bilo je prosječno oko 5% šupljina, a na presjecima raženog kruha oko 20%. Podaci su obrađeni statistički s ciljem određivanja utjecaja parametara rotacije i uvećanja na rezultate računalne anlize slike. Rezultatu su pokazali najveći udio šupljina u položajima okomitim na osnovnu liniju, a svakih 180 stupnjeva vrijednosti su bile približno jednake. Povećanjem slike uzorka povećava se i udio šupljina određen računalnom anlizom slike.
kruh, računalna anliza slike, rotacija, uvećanje
nije evidentirano
engleski
Investigation of Rotation Implications and Enlargement on Results of Computerized Image Analysis of White and Rice Bread
nije evidentirano
bread, computer image analysis, rotation, enlargement
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
10.12.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek