Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike (CROSBI ID 425694)

Ocjenski rad | diplomski rad

Magić, Melita Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike / Kurtanjek, Želimir (mentor); Magdić, Damir (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2003

Podaci o odgovornosti

Magić, Melita

Kurtanjek, Želimir

Magdić, Damir

hrvatski

Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u mesnim proizvodima metodom računalne anlize slike

Cilja rada je bio komercijalnim računalnim programima ocijeniti homogenst razdiobe povrća na površini presjeka mesnih prerađevina. Za analizu su upotrjebljeni gotovi proizvodi (obarene kobasice s različitim dodacima) domaćih proizvođača, dostupni u maloprodaji. Izvršena je računalna analiza slike poprečnih i uzduzžnih presjeka svakog uzorka s ciljem ocjenjivanja homogenosti razdiobe povrća. Računalna analiza provedena je na slikama pohranjenim u Windows bitma grafičkom formatu u 8-bitnoj paleti s 256 boja. Metoda se temelji na kvantitativnom i kvalitativnom opisivanju boja i njihovoj statističkoj obradi. Rezultati računalne analize slike pokazali su gdje najbolja homogenost razdiobe povrća, izražena kao recipročna vrijednost standardne devijacije.

kobasica, povrće, homogenost, računalna anliza slike, RGB

nije evidentirano

engleski

Evaluation of homogeneity of vegetable dispersion in meat products by digital image analysis

nije evidentirano

sausage, vegetables, homogeneity, digital image analysis, RGB

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

04.04.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Računarstvo