Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja (CROSBI ID 673416)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Donatović, Maro ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Jug-Dujaković, Jurica Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 347-352

Podaci o odgovornosti

Donatović, Maro ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Jug-Dujaković, Jurica

hrvatski

Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja

Ovim istraživanjem utvrđene su promjene pH, dielektričnih svojstava i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrarchus labrax, tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređeni su učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda te učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na očuvanje svježine ribe. Uzorci tretirani polusatnom kupkom 0, 9%- tne otopine NaCl te potom upakirani u standardne stiroporne podloške s upijačima i skladišteni na 4±1°C najduže su očuvali svježinu. Uzorci skladišteni na 12 ±1°C imali su najkraći rok upotrebe.

kvaliteta ribe ; konzerviranje hlađenjem ; rok trajanja ; svježina ribe ; Dicentrarchus labrax

nije evidentirano

engleski

Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage

nije evidentirano

fish quality ; cold preservation ; shelf life ; fish freshness ; Dicentrarchus labrax

nije evidentirano

Podaci o prilogu

347-352.

2019.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma

Mioč. Boro ; Širić, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2459-5543

Podaci o skupu

54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma

predavanje

12.02.2019-22.02.2019

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija, Interdisciplinarne prirodne znanosti, Poljoprivreda (agronomija)