Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 987729

Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja


Donatović, Maro; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2019. str. 347-352 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 987729 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
(Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage)

Autori
Donatović, Maro ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Jug-Dujaković, Jurica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2019, 347-352

Skup
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozija agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 17.-22. veljače 2019

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
kvaliteta ribe, konzerviranje hlađenjem, rok trajanja, svježina ribe, Dicentrarchus labrax
(fish quality, cold preservation, shelf life, fish freshness, Dicentrarchus labrax)

Sažetak
Ovim istraživanjem utvrđene su promjene pH, dielektričnih svojstava i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrarchus labrax, tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređeni su učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda te učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na očuvanje svježine ribe. Uzorci tretirani polusatnom kupkom 0, 9%- tne otopine NaCl te potom upakirani u standardne stiroporne podloške s upijačima i skladišteni na 4±1°C najduže su očuvali svježinu. Uzorci skladišteni na 12 ±1°C imali su najkraći rok upotrebe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne prirodne znanosti, Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište u Dubrovniku

Citiraj ovu publikaciju

Donatović, Maro; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč. Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2019. str. 347-352 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Donatović, M., Gavrilović, A., Ljubičić, A., Brailo, M. & Jug-Dujaković, J. (2019) Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja. U: Mioč. Boro & Širić, I. (ur.)Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, editor = {Mio\v{c}. Boro and \v{S}iri\'{c}, I.}, year = {2019}, pages = {347-352}, keywords = {fish quality, cold preservation, shelf life, fish freshness, Dicentrarchus labrax}, title = {Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage}, keyword = {fish quality, cold preservation, shelf life, fish freshness, Dicentrarchus labrax}, publisher = {Agronomski fakultet, Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font