Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja (CROSBI ID 673416)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Donatović, Maro ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Jug-Dujaković, Jurica
hrvatski
Promjena pH, dielektričnih i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
Ovim istraživanjem utvrđene su promjene pH, dielektričnih svojstava i senzorskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrarchus labrax, tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređeni su učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda te učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na očuvanje svježine ribe. Uzorci tretirani polusatnom kupkom 0, 9%- tne otopine NaCl te potom upakirani u standardne stiroporne podloške s upijačima i skladišteni na 4±1°C najduže su očuvali svježinu. Uzorci skladišteni na 12 ±1°C imali su najkraći rok upotrebe.
kvaliteta ribe ; konzerviranje hlađenjem ; rok trajanja ; svježina ribe ; Dicentrarchus labrax
nije evidentirano
engleski
Changes of pH, dielectric and sensoric freshness parameters of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), under different conditions of preparation and storage
nije evidentirano
fish quality ; cold preservation ; shelf life ; fish freshness ; Dicentrarchus labrax
nije evidentirano
Podaci o prilogu
347-352.
2019.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma
Mioč. Boro ; Širić, Ivan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2459-5543
Podaci o skupu
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
12.02.2019-22.02.2019
Vodice, Hrvatska