Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba utjecaja barrique bačve i inox posude na dozrijevanje vina cv. Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) (CROSBI ID 673369)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Mesić, Luka ; Mesić, Josip ; Obradović, Valentina ; Svitlica, Brankica Usporedba utjecaja barrique bačve i inox posude na dozrijevanje vina cv. Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) // Proceeding 51. Croatian i 11. international symposium on Agriculture, Opatija, 15.-18. february, 2016 / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 396-399

Podaci o odgovornosti

Mesić, Luka ; Mesić, Josip ; Obradović, Valentina ; Svitlica, Brankica

hrvatski

Usporedba utjecaja barrique bačve i inox posude na dozrijevanje vina cv. Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.)

Cilj istraživanja je bio prikazati utjecaj barrique bačve na organoleptička svojstva vina Cabernet Sauvignon berbe 2012. godine kroz 12 mjeseci. Pokus je postavljen nakon maceracije grožđa na način da je dio vina pretočen u inox posudu, a dio u novu barrique bačvu HAT - najjačeg paljenja, proizvedenu od hrasta s područja Požeške kotline. Tretmani su uzorkovani svaka tri mjeseca tijekom godine dana. Organoleptičko ocjenjivanje su obavili studenti treće godine stručnog studija Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo metodom 100 bodova. Svi rezultati su izraženi kao aritmetička sredina 15 ocjenjivača. Ukupne ocjene za svojstva, mirisa, okusa i ukupnog dojma u svim terminima uzorkovanja veće su kod tretmana iz barrique bačve u odnosu na inox posudu. Isto vrijedi i za ukupnu ocjenu tretmana. Svi tretmani prema Pravilniku o organoleptičkom ocjenjivanju vina i voćnih vina pripadaju u kategoriju vrhunskih vina, a obzirom na vrijeme odležavanja vina vidi se tendencija poboljšanja kakvoće vina

Cabernet Sauvignon, Barrique, Senzorna analiza, Vinogorje Kutjevo

nije evidentirano

engleski

Comparison of the impact of barrique barrels and stainless steel containers on Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) wine maturation

nije evidentirano

Cabernet Sauvignon, Barrique, Sensory analysis, Vineyard Kutjevo

nije evidentirano

Podaci o prilogu

396-399.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Proceeding 51. Croatian i 11. international symposium on Agriculture, Opatija, 15.-18. february, 2016

Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-51-1

Podaci o skupu

51. Croatian i 11. international symposium on Agriculture

poster

15.02.2016-18.02.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija