Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Čimbenici kupnje ekološkog jogurta (CROSBI ID 425597)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pavlina, Ana Marija Čimbenici kupnje ekološkog jogurta / Mesić, Željka (mentor); Tomić Maksan, Marina (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Pavlina, Ana Marija

Mesić, Željka

Tomić Maksan, Marina

hrvatski

Čimbenici kupnje ekološkog jogurta

Tržište ekološke hrane je u stalnom porastu, pri čemu ekološki jogurt pripada u kategoriju mliječnih proizvoda koji su među najprodavanijim ekološkim proizvodima. Cilj ovog rada je ispitati ponašanje potrošača u kupnji i potrošnji ekološkog jogurta, te utvrditi uključenost potrošača u kupnju ekološkog jogurta, svijest o zdravlju, brigu o sigurnosti hrane i stavove o ekološkom jogurtu te motive za kupnju ekološkog jogurta. Provedeno je on-line anketno ispitivanje na uzorku od 196 kupaca ekološkog jogurta. Više od trećine ispitanika kupuje i konzumira ekološki jogurt dva do tri puta mjesečno. Ispitanici najčešće kupuju ekološki jogurt od kravljeg mlijeka, u plastičnoj ambalaži, u supermarketima i specijaliziranim trgovinama. Najvažniji motiv za kupnju ekološkog jogurta je zdravlje i hranjiva vrijednost. Ispitanici imaju srednju razinu uključenosti pri kupnji ekološkog jogurta, razvijenu svijest o zdravlju, te pozitivne stavove o ekološkom jogurtu i visoku brigu o sigurnosti hrane. Rezultati ovog istraživanja korisni su proizvođačima ekološke hrane, posebno proizvođačima ekološkog jogurta.

ekološka hrana, ekološki jogurt, potrošači, stavovi, motivi

nije evidentirano

engleski

The factors of the organic jogurt purchase

nije evidentirano

organic food, organic yogurt, consumers, attitudes, motives

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

28.02.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano